Elhunyt a BEK-győztes csapat szakosztályvezetője

Gyászol a magyar röplabdázás: életének 95. évében elhunyt Müller Tibor a NIM, majd a Vasas egykori szakosztályvezetője.

 

Munyi bácsi (a kép bal szélén) volt a Magyar Röplabda Szövetség első titkára 1946-ban, majd ő bábáskodott a sorozatban tíz bajnoki címet szerző NIM csapata felett a sportág eddigi legnagyobb magyar klubsikere, az 1973-as Bajnokcsapatok Európa Kupája-győzelem idejében is, s ő maradt a szakosztály vezetője akkor is, amikor 1981-ben a megszűnt klub szakosztályát átvette a Vasas.

Temetése január 24-én pénteken 11:30-kor lesz a Kozma utcai temetőben.

 

 

„MUNYI”, avagy „MUNYÁS” MÜLLER TIBOR röplabdasportban, annak magyarországi meghonosításában, elterjesztésében, népszerűsítésében már a Magyar Röplabda Szövetség 1946. évi megalakulásakor értékes, aktív szerepet játszott.

Már 1946-ban, Budapesten, a Fiumei úton megalakult MRSZ-ben, az első elnök, Nonn György mellett MÜLLER TIBOR huszonegy évesen az MRSZ első titkáraként dolgozott.

MÜLLER TIBOR hosszú éveken át a NIM SE 11-szeres magyar bajnok, női bajnokrekorder, sokszoros MNK-győztes és a sportág eddigi legnagyobb magyar klubsikerét, az 1973-as Bajnokcsapatok Európa Kupája-győzelmet elért női röplabdázóinak szakosztályvezetőjeként dolgozott.

1981-től, a NIM megszűnése után a Vasashoz került szakosztálynak is ő maradt a vezetője, ahol folytatta hasznos munkáját, csapatával több magyar bajnoki címet is nyert.

Később még egy ideig a Vasas SC Folyondár utcai sportcsarnokának gondnokaként is dolgozott.