Megverte az UTE a bajnoki címvédőt a női Extraligában

Két mérkőzést játszottak szombaton délután a női Extraligában, és a nap meglepetését az egyre jobb formát mutató UTE szolgáltatta, miután 3:1 arányban legyőzte a bajnoki címvédő Vasas Óbuda gárdáját. Az első szettet még a piros-kékek nyerték, aztán fordult a kocka, és a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a három pontot érő sikert. A másik összecsapáson a Fatum Nyíregyháza igazolta az előzetes várakozásokat, és magabiztosan nyert a Jászberény ellen.  

 

Fatum-Nyíregyháza – Jászberény Volleyball Team 3:0 (20, 13, 13)

Nyíregyháza, 500 néző. V.: Adler, Vári.

Nyíregyháza: Vasziljeva 10, Varga 15, Genesis 1, Pintér A. 5, Lymareva 14, Lohman 12. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L. 2, Koseková 3Vezetőedző: Hollósy László.

Jászberény: Silchenkova 10, Borsos 4, Ventura 3, Tóth E. 5, Bulajic 4, Alishanova 3. Csere: Radomszki, Piatek (liberók), Szerényi 2, Mészáros Zs., Faragó, Mizsei. Vezetőedző: Makai Péter.

Hollósy László: „Amellett, hogy begyűjtöttük a három pontot, nagyon örülök, hogy újra szépen és demonstratívan sikerült játszanunk. Kezdünk visszatalálni arra az ösvényre, amelyet elkezdtünk. Nagyon kértem a lányokat, hogy emelkedjünk felül a fáradtságon vagy azon, hogy ez „csak” egy bajnoki. Nekünk minden mérkőzést komolyan kell vennünk és ezt plántáltam a lányokba. Ezen az estén nagyon nagy százalékkal megcsinálták a játékosaim, amit kértünk tőlük. Aminek mégis a legjobban örülök, hogy tényleg akarták a győzelmet és fegyelmezettek voltak.”

Makai Péter: „Gratulálok a Nyíregyházának! Megmutatta, hogy egy bajnokesélyes csapatnak hogyan kell játszania. Nekünk ez a szintű sorozatterhelés sok. Az első szettben még működött a védekezésünk és a kontratámadásunk. A második játszmától felpuhultak a nyitásaink, onnantól kezdve nem működtek a támadás-befejezéseink és szépen lassan felőrölt bennünket a Nyíregyháza.”

 

UTE – Vasas Óbuda 3:1 (-19, 22, 8, 17)

Szilágyi u., 300 néző. V.: Halász T., Mezőffy.

UTE: Rivera 14, Carabali 13, Lacombe 15, Kojdova 13, Nikic 12, Bagyinka 5. Csere: Maurer (liberó), Boros. Vezetőedző: Kántor Sándor

Vasas: Török 14, Gyimes 5, Kjelstrup 12, Dékány 7, Abdulazimova 6, Ana Tiemi 1. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Kostelanská 7, Bleicher R., Kalicanin 3. Vezetőedző: Jakub Głuszak.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 11:16, 15:21. II. játszma: 7:8, 16:11, 21:19. III. játszma: 8:3, 6:7, 21:7. IV. játszma: 8:5, 16:9, 21:14.

 Kántor Sándor: „Úgy jöttünk be a terembe, hogy verhető a Vasas. Az első szettben még belehibáztunk a nyitásokba, aztán ezt is uraltuk, és a játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelet. Lehet látni, merrefelé haladunk, mennyit fejlődtünk az alapszakasz kezdete óta, azt szeretnénk, ha mindenki félve jönne az újpesti barlangba.”

Jakub Gluszak: „Jól, agresszívan kezdtünk, aztán a második szettben valami történt: lecsökkent a támadási hatékonyságunk, rengeteget rontottunk és hiába voltak meg a lehetőségeink ezt követően is, nem tudtuk befejezni a labdameneteket. Főleg a visszatámadásokban voltunk gyengék, remélem, jó lecke volt ez nekünk. Gratulálok az UTE-nak, amely jól és nagy szívvel röplabdázott ma. Remélem, amikor visszatérünk a kupaelődöntőre, akkor merőben más lesz a mérkőzés képe és megmutatjuk, hogy jobb játékra is képesek vagyunk.”

 

Női NB I:
MÁV Előre-Bericap–TFSE 0:3 (–20, –22, –26)
Legtöbb pont:
Busa 20, ill. Araujo 16
Farkas Mihály: – Annyi nyitást rontottunk minden játszmában, amennyit összesen egy meccsen sem volna szabad. Gratulálok a TFSE-nek, ők remekül mezőnyöztek. Ez a két mutató döntötte le gyakorlatilag a mérkőzést.
Leonidasz Gaitanakisz: A mai mérkőzésen a szerváinkkal sikerült nyomás alá helyeznünk a Fehérvár csapatát, illetve hatékonyan tudtunk támadni, különösen kivédekezett labdákból. A Fehérvár egy nagyon erős fiatal csapat, akik ellen a mi keretünkben lévő játékosok magas teljesítményt tudtak nyújtani, amivel nagyon elégedett vagyok. Dolgozunk tovább a további sikerek elérése érdekében, gratulálok a csapatomnak, csak így tovább.

Budaörs–Palota 3:2 (–21, –24, 20, 23, 7)
Legtöbb pont: Reljics 19, ill. Bleicher 18
Valasik Marietta:Hasonló mérkőzést játszottunk mint a múltkor a Gödöllő ellen, de most a végjátékot nem sikerült behúznunk! Megint elfáradtunk agyban és a kezdeti jó nyitásainkhoz képest a végén nem tudtunk olyan hatékonyan szerválni! De igazából egy küzdelmes meccsen kaptunk ki! Gratulálok a Budaörsnek hogy 2-0-ról fel tudtak állni!
Fésüs Irén: – Az egri várkút mélyéből álltunk fel. Minden tekintetben rendkívül fontos győzelmet arattunk.

Gödöllő–DSZC-Eötvös DSE 3:0 (10, 11, 11)
Legtöbb pont: Misonova 14, ill. Fehér, Vass 4-4
Szalay Attila: – Gratulálok a csapatnak az első győzelméhez. Szükségünk volt az új játékosok rutinjára és profizmusára.
Szombathy András: – Gratulálok a Gödöllőnek.

Szent Benedek RA–DVTK-Fux 3:1 (23, 20, 16)
Legtöbb pont: N. Szkorics 15, ill. Donaghy 15
Andrea Milodanovics: – Nagyon jó és fegyelmezett játékkal pontosan azt játszottuk, amit megbeszéltünk és amit egész héten gyakoroltunk. Nagyon vissza akartunk vágni az őszi 3:0-ért és ez sikerült is. Ez volt a cél, na meg az, hogy megtartsuk az első helyet a tabellán. Ezen a meccsen hatalmas szívvel játszottak a lányaim, nagyon büszke vagyok rájuk.
Toma Sándor: – Gratulálok a Balatonfürednek! Hazai pályán határozottan játszva, és olykor szerencsésen pattanó labdákkal felőröltek minket és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.