Előnyben a Fatum a kupában, Szombathelyen nyert az MTK az Extraligában

A női Magyar Kupa-elődöntőt és egy Extraliga-mérkőzést játszottak le csütörtökön. A kupában címvédő Nyíregyháza Jászberényben nyert nagy csatában 3:1-re, míg az MTK a Haladást győzte le idegenben.

 

Női Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés:
Jászberény – Fatum-Nyíregyháza 1:3 (–22, –17, 22, –26)
Jászberény, 200 néző. V: Tillmann, Ujházi
Jászberény: Szilcsenkova 12, Borsos 3, Ventura 13, Tóth E. 12, Bulajics 11, Alishanova 4. Csere: Radomszki, Piatek (liberók), Szerényi 4. Vezetőedző: Makai Péter.
Fatum-Nyíregyháza: G. Francesco 3, Limareva 13, Lohman 9, Varga E. 23, Vaszileva 18, Pintér A. 6. Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L. Vezetőedző: Hollósy László.
Makai Péter: – Jól játszottunk; azt tudni kell, hogy a Nyíregyháza topcsapat. Védekezésben nagy százalékkal véghez vittük azt, amit az edzéseken gyakoroltunk. Egy Varga Elizabettel jobb volt a Nyíregyháza. A negyedik játszma sorsa apróságokon múlott. Természetesen vállalható ez a vereség, sőt nincs bennem hiányérzet. Megemelem a kalapom a lányok előtt, de ne feledjük, lesz még egy visszavágó, ahol bármi előfordulhat. Ha nyugalom van a csapat körül és mentálisan rendben vagyunk, valamint mindenki tudja a dolgát, egy szebb tavasz elé nézhetünk.
Hollósy László: – Mivel a Jászberény aligha fog bekerülni a legjobb négy közé az Extraligában, készültünk rá, hogy mindent egy lapra fog feltenni. Ez be is igazolódott. Ellenfelünk bebizonyította, hogy több lenne ebben a csapatban és olyan játékosai vannak, akik képesek küzdeni. Épp ezért meglepő számomra a bajnokságban elfoglalt helyezése és ezért értékes számunkra ez a győzelem, hiszen minden pontért meg kellett küzdenünk. Hogy végül miért mi nyertük meg a negyedik szettet? Ezt hívják szerencsének.

Női Extraliga:
Hungast-Haladás – MTK 0:3 (–23, –28, –22)
Legtöbb pont: Császár 13, ill. Petőváry 20
Leiszt Máté: – Mérkőzések óta nem a másik térfélen van az ellenfelünk, hanem a sajátunkon. Ha megtanuljuk legyőzni önmagunkat, mérkőzéseket is fogunk nyerni.
Tóth Gábor: – Nagyon örülök a győzelemnek. Sajnos a kritikus pillanatokban még mindig rossz döntéseket hozunk. Hál’ Istennek ezt a problémát most sikerült áthidalnunk.

HETI PROGRAM:
Január 17., péntek
18:00 1. MCM Diamant Kaposvár – Békéscsaba (női Extraliga); Tv: kapos.hu
Január 18., szombat
17:00 MÁV Előre-Bericap – TFSE (női NB I)
17:00 Budaörs – Palota (női NB I)
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Jászberény (női Extraliga); Tv: youtube
18:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: Sportstream
18:00 MAFC BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Sportstream
18:00 Gödöllő – DSZC-Eötvös DSE (női NB I); Szamos utca
18:00 Szent Benedek RA – DVTK-Fux (női NB I)
December 19., vasárnap
16:00 DEAC – Kecskemét (férfi Extraliga)
16:00 MÁV Előre-Bericap – Dunaferr (férfi NB I)
16:00 Szolnok – PTE PEAC (férfi NB I)
17:00 Pénzügyőr – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: Sportstream