Új névadó szponzor és komoly tervek a Penta-KSE-nél

Támogatói szerződést kötött egymással a KSE Röplabda Sport Kft. és a Penta Általános Építőipari Kft. képviseletében Barnucz Tibor klubelnök és Pánczél Ottó Péter ügyvezető igazgató. Ennek értelmében a Penta lesz a klub névadó szponzora, amely a továbbiakban Penta-KSE néven szerepel a strandröplabda-versenyeken.

 

A cég és az eddig elsősorban az utánpótlásnevelésre koncentráló strandröplabda egyesület már az előző nyár során is remek kapcsolatot ápolt egymással, amelynek köszönhetően a Penta gödöllői pályáján rendezték meg tornájukat, versenyzőik pedig ott készülhettek a nyári versenyekre és az országos bajnokság döntőjére, amelyen egy bronzéremmel, egy negyedik és egy ötödik helyezéssel zártak.

A szerződés 2020. január 1-től egy éves időtartamra szól, de a felek hosszú távú együttműködésben gondolkoznak, amelynek bizonyítéka, hogy a Penta tervezi a gödöllői Penta Beach Aréna pályáinak befedését is.

A szerződés megkötésével egy időben bővül a klub felnőtt játékosainak névsora is. A tavalyi csepeli ob-fordulón ezüstérmet szerző Hackl Szilvia már ezt megelőzően is a KSE-t erősítette, januártól pedig ugyancsak a klub versenyzője lesz a vele második Czene Adrienn, hóröplabda magyar bajnok és Eb-résztvevő Győri Panni, a korábbi ob-ezüstérmes Tóth Eszter, az ob-bronzérmes Dénesi Brigitta és Dénesi Dalma, a tavalyi ob-döntőben negyedik Gubicza Laura, a több ob-fordulón is bronzéremig jutó Katona Janka és Sákovics Virág, az ugyancsak ob-fordulókon ezüstérmes Kovács Eszter, a teremválogatottal 2015-ben Európaliga-győztes, tavaly óta csak strandröplabdázó Szabó Adrienn, és az egyetemi ob-ezüstérmes Bálint Melinda.

Igencsak veretes névsor, a szakemberek szerint ők lehetnek a legnagyobb ellenfelei a legutóbbi két országos bajnokságot megnyerő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra párosnak. Emellett férfivonalon is lesz versenyzője a Penta-KSE-nek a legutóbbi két évben is ob-döntős Kovács Boldizsár és Pető Levente személyében.