Férfi NB I: a Fino nyerte a Kaposvár–Kecskemét párharc első felvonását

Két-két mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi Extraligában és az NB I-ben. A rekordbajnok kaposváriak négy játszmában győzték le a kupagyőztes Kecskemétet, míg a Pénzügyőr magabiztosan nyert a Debrecen ellen. Az NB I-ben a Szolnok Szegeden diadalmaskodott, míg a Sümeg a MÁV Előrét győzte le.

 

Férfi Extraliga:
Fino Kaposvár – Kecskemét 3:1 (22, 23, –18, 21)
Legtöbb pont:
Horváth K. 21, ill. Krupánszki 21
Ruben Wolochin: – Egy igazán fontos mérkőzéssel kezdtük az újévet, és végül nagyszerű győzelmet arattunk a Kecskemét ellen. Örülünk a sikernek, de jól tudjuk, hogy legalább ennyire nehéz mérkőzés vár ránk szerdán, a Magyar Kupa elődöntőjében. Remélem, sokan szurkolnak majd nekünk akkor is.
Dávid Zoltán: – Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével; főleg annak tükrében, hogy december közepén játszottunk utoljára tétmérkőzést. Szerdán máris itt lesz a lehetőség a javításra.

Pénzügyőr SE – Debrecen 3:0 (9, 20, 17)
Legtöbb pont:
Kovács Z. 17, ill. Hubicska 13
Jókay Zoltán: – A első játszma teljesen rendben volt, de aztán alábbhagyott a koncentráció. Nagyobb erőbedobást vártam volna végig, de remélem a következő meccseken ez majd kijön a csapatból.
Fodor Antal: – Ahogyan azt előre sejteni lehetett, megérdemelt győzelmet aratott a Pénzügyőr. Mi tartalékosak voltunk, felborult a felállásunk és ez meg is zavarta az elején a csapatot, de a másodikban jól helytálltak a fiúk, igaz veszélyeztetni nem tudták a hazaiak győzelmét. Próbálunk tanulni a vereségből.

Férfi NB I:
Sümeg – MÁV Előre 3:1 (22, 21, –23, 17)
Legtöbb pont:
Kaposi 21, ill. Salazar, Stefanovics 10-10
Németh Zoltán:
– Két nagyjából egyforma tudású csapat esett ma egymásnak. Az előjeleknek megfelelően nagy csata alakult ki, hatalmasat küzdöttek a srácok. Apróbb pontatlanságot leszámítva sikerült végrehajtanunk a megbeszélt taktikát. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Dolgozunk tovább, a folytatásban hasonló erősségű csapatokkal fogunk találkozni. Gratulálok a srácoknak!
Gazsi Péter: – Azok után, hogy a legutóbbi két egymás elleni meccsünkön legyőztük a sümegieket, most sokkal motiváltabb volt ellenfelünk. Úgy gondolom, hogy a bejátszásokon múlt a meccs sorsa, mert sajnos nem nagyon tudtuk foglalkoztatni a centereinket.

Vidux-Szeged – Szolnok 1:3 (–22, 24, –23, –20)
Legtöbb pont:
Csányi 17, ill. Boa, Gönczi 17-17
Nusser Elemér: – Nem csak a második szettre lehet azt mondani, hogy nem volt rossz, az egész meccsre is. Többször is kellemes meglepetést okoztak a srácok, lényegében csak a rutin döntött. A szettek végjátéka egy külön szakma, ezt még tanulnunk kell, de abszolút biztató volt a játékunk.
Gulyás Ferenc:
– A második szett kivételével a hosszabb pihenő után elégedett vagyok a küzdeni akarással, játékkal. Vannak hiányosságok, de azokat tudjuk javítani. Ami számomra fontos volt most, az a három pont megszerzése. Jól küzdött a Szeged, nem szabad félvállról venni őket.