Női NB I: hat ponttal, de 3:0-ra győzött az UTE az MTK ellen

A női Extraligában egy mérkőzést, az NB I-ben viszont teljes fordulót játszottak szombaton. Az UTE 3:0-ra győzött az MTK otthonában, de mindhárom szettet minimális különbséggel nyerték a lilák. Idegenben, Debrecenben győzött a listavezető Balatonfüred és rangadót nyert hazai pályán a második DVTK a harmadik MÁV Előre ellen. Legyőzte a TFSE a Budaörsöt, míg a Palota–Gödöllő összecsapáson csak az ötödik játszma döntött.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest – Újpesti TE 0:3 (–23, –23, –25)
Legtöbb pont:
Vezsenyi 10, ill. Lacombe 19
Tóth Gábor: – Se élni, se sportolni nem lehet hit nélkül. Hitehagyottak voltunk: minden szettben hat-nyolcpontos hátrányból álltunk fel, egyenlítettünk, majd újra előjöttek a korábban már ezerszer elkövetett hibák. Amíg ebből nem tanulunk, addig hiába a részsikerek, mindig ugyanez lesz a vége, mert az UTE, és az UTÉ-nél jobb csapatok ezt meg fogják büntetni.
Kántor Sándor: – 2019-ben befejeztünk egy jó évadot, a 2020-as évet pedig egy teljesen más csapattal kezdtük, de nagyon örülök, hogy így is sikerült győzelemmel rajtolni.

Női NB I:
DSZC-Eötvös DSE – Szent Benedek RA 0:3 (–14, –10, –15)
Legtöbb pont:
Vass 8, ill. Vander Meer 12
Szombathy András: – Ezúttal a lelkesedéssel nem volt gond, a játékunk azonban dadogott.
Andrea Milodanovics: – Ezen a mérkőzésen kötelező volt begyűjtenünk a három pontot. Ezúttal a cseresornak szavaztam bizalmat, a csapat nagy része ezúttal a junior játékosokból állt, és nagyon büszke vagyok rájuk, hogy így is olyan lett az eredmény, mintha a kezdősorral álltunk volna fel. Gratulálok nekik!

Palota – Gödöllő 3:2 (22, 20, –20, –17, 13)
Legtöbb pont:
Bleicher N. 22, ill. Kökény 27
Valasik Marietta: – Kaotikus meccs sok hibával. Ott volt a kezünkben a 3:0, de ott nagyon sokat hibáztunk, akkorra elfáradtunk egy kicsit. A csapatnak még össze kell szoknia az új feladóval is.
Szalay Attila: – Meg kell tanulnunk előnyből is játszani és a kritikus pillanatokban nem hibázni.

TFSE – Budaörs 3:1 (21, –17, 18, 23)
Legtöbb pont:
Araujo 18, ill. Horváth P. 15
Leonidasz Gaitanakisz: – Gratulálok a játékosaimnak! Nagyon izgatott vagyok a teljesítményünk miatt. Sikerességünk egyik kulcsa a szerva taktika volt, melyet a mérkőzés közben is változtattunk. A budaörsi csapat nagyon, akiktől az első meccsen kikaptunk, így ez a győzelem még inkább felértékelődik bennem. Fontos, hogy motiváltak maradjunk a soron következő mérkőzésekre is. Boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!
Fésüs Irén: – Nagyon motiváltan kezdtük a mérkőzést, minden pontért megküzdöttek a lányok. Sajnos a negyedik szett végére elfáradtak a lányok, végül ezért veszítettünk. Szabó Luca remekül játszott, nagyon jól irányította a csapatot, de mindenkivel meg voltam elégedve. Látom a hibákat, és ezeket szorgalmas munkával lehet majd kijavítani.

Diósgyőri VTK-Fux – MÁV Előre 3:0 (13, 17, 18)
Legtöbb pont:
Topor 12, ill. Kiss A. 16
Toma Sándor: – Az ellenfelünknél decemberben történt egy edzőváltás, és Fésüs Irénnel négy játékos is távozott. Ebből kifolyólag erősen kérdéses volt, milyen csapattal tudnak kiállni erre a mai mérkőzésre. A harmadik szettben Júliát megnyitották, de ettől a pici megingástól eltekintve nagyon jól teljesítettünk, gratulálok a lányoknak. Örülök, hogy szépszámú közönség előtt játszhattunk.
Farkas Mihály: – Kicsit ahhoz képest is megilletődötten játszottunk, hogy milyen fiatal a csapat. A DVTK nagyon erős csapat és jó napot is fogott ki, gratulálok nekik és sok sikert kívánok nekik az Extraliga osztályozóhoz.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Fino Kaposvár – Kecskemét (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu
16:30 Sümeg – MÁV Előre (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Sportstream
17:00 Pénzügyőr SE – Debrecen (férfi Extraliga)
18:00 Vidux-Szeged – Szolnok (férfi NB I)