Bronzérmes lett a fiú junior válogatott a maribori MEVZA-tornán

Befejeződött a szlovéniai Mariborban a fiú junior MEVZA-torna, amelynek záró napján a mieink előbb 2:1-es vereséget szenvedtek Szlovéniától, majd ugyanilyen arányban legyőzték Horvátországot. Tomanóczy Tibor csapata ezzel bravúros bronzérmet szerzett a hét válogatott küzdelmében. A mieink közül Boa Szabolcs lett a torna legeredményesebb játékosa és a legjobb nyitója, míg Flachner Kornél a leghatékonyabb támadó lett, a blokkolók rangsorában pedig a negyedik helyen végzett.

 

Magyarország – Szlovénia 1:2 (–28, 14, –22)
Magyarország:
Iván G. 3, Szabó V. 9, Flachner 12, Boa 15, Laczi 3, Tomanóczy 9. Csere: Sümegi (liberó), Csendes, Mikuláss.

Magyarország – Horvátország 2:1 (–20, 20, 20)
Magyarország:
Mikuláss 2, Szabó V. 9, Flachner 7, Boa 15, Laczi 6, Tomanóczy 4. Csere: Sümegi (liberó), Iván B., Majoros.

Tomanóczy Tibor: – Az utolsó mérkőzés tipikusan egy utolsó meccs volt, miután két nagyon fáradt csapat csapott össze, ráadásul nálunk három sérült is volt, így mindössze kilenc hadra fogható játékosom maradt. Viszont mindenki odatette magát és hősiesen küzdött, Az első szettben volt egy kis káosz, viszont a második és harmadik játszmában nagyon koncentráltan, nagyon összeszedetten tudott játszani a társaság, és megérdemelten nyertük meg ezt a fárasztó mérkőzést. Az első meccs meg pengeélen táncolt, mert az első szettben kétszer volt szettlabdánk, de nem tudtuk megcsinálni, s a végén 30:28-ra kaptunk ki. A másodikat simán hoztuk, a harmadikban pedig elég volt egy rövidzárlat, hogy meglógjanak és aztán végig is tudták vinni. Ettől függetlenül dicséret illeti a srácokat. Összességében ez a három nap nagyon hasznosnak bizonyult, nagyon jó mérkőzéseket tudtunk vívni, és ami a legfontosabb, és ami nagy erénye volt a csapatnak ezen a tornán, hogy levetkőzték a magyar betegséget, és nem összezuhantak egy-egy elvesztett szett után hanem erőt merítettek. A cserék is hozzá tudták tenni a maguk kis pluszát a játékhoz. Ez több mint egy bronzérem, ha ezen az úton megyünk tovább, akkor el tudjuk érni azt a célt, amit kitűztünk magunk elé.

A végeredmény: 1. Csehország 5 győzelem/12 pont, 2. Szlovénia 4/13, 3. Magyarország 4/10, 4. Szlovákia 3/9, 5. Izrael 3/8, 6. Horvátország 1/6, 7. Ausztria 1/5