Strandröplabda: U16-os ezüst és felnőtt elődöntő Prágában

Utánpótlás strandröplabdázóink a múlt hétvégén is Csehországba ruccantak át különböző versenyekre, s alaposan ki is tettek magukért, hiszen a fiúknál az U16-os korosztályban ezüstérmet, U20-ban pedig ötödik helyet szereztek az SRSE tehetségei, míg a felnőtt női ligában negyedik helyen végzett a még csak U18-as korosztályú Gubik Hanna (Beach Sport) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC).

 

A cseh női Beachligában – ahogy a magyar ob-fordulókra is – csak ranglistapontszámok alapján indulhatnak a párosok, ahová a Gubik/Vecsey kettősnek nem lett volna esélye bekerülni, azonban az egy hónappal ezelőtti B-liga megnyerése után a szervezők szabadkártyát adtak a mieinknek, akik élni is tudtak a lehetőséggel.

A négyes csoportban lányaink 16. kiemeltként két győzelemmel és a rendszeresen World Tour-tornákon résztvevő első kiemelttel szembeni vereséggel csoportmásodikként jutottak tovább, ahol aztán győzni tudtak a keresztjátékban, majd a négy közé kerülésért három játszmában (21:19, 15:21, 15:13), óriási csatában nyertek a harmadik helyen kiemelt ellen is.

Az elődöntőben a második kiemelttel kerültek szembe, amelynek egyik tagja, Marie Sára Stochlová az előző hétvégén, a ljubljanai MEVZA-tornán győztes duónak is tagja volt, nem mellesleg három éve U18-as Európa-bajnok lett. A már addig öt meccset lejátszó magyar lányoknak ez, illetve a negyedik kiemelt elleni bronzmeccs sok volt, de a negyedik helyükkel így is kitűnő eredményt értek el és bizonyították, hogy nem érdemtelenül kaptak szabadkártyát a tornára.

A fiúk mindeközben Soós Izsák vezérletével remekeltek a cseh fővárosban, hiszen az U16-os korosztályban 20 páros közül az idei ob-ezüstérmes Sándor Bernát és Suba Róbert egészen a döntőig menetelt, az U14-es bajnok Tari/Veress kettős sz 5., míg Borbély/Rada duó a 9. helyen végzett. Vasárnap az U20-asok között Petik Csanád és Ghazal Jamil lett ötödik, míg az Udvarhelyi/Dóczi páros a 15. és a Péli/Nagy duó a 17. helyen zárt.