Női NB I: edzőcsere után rangadót vesztett a MÁV Előre

Két női NB I-es mérkőzést játszottak le vasárnap. A Diósgyőr magabiztosan nyert a Palota ellen, a forduló rangadóját pedig az éllovas balatonfürediek nyerték a hét közben edzőt váltó, s a forduló előtt még második MÁV Előrével szemben. A két eredménynek köszönhetően helyet cseréltek a fehérváriak és a DVTK a tabellán.

 

Női NB I:
Szent Benedek – MÁV Előre 3:1 (–23, 21, 18, 24)
Legtöbb pont: Dupont 19, ill. Busa 21
Andrea Milodanovics: – Nagyon kiélezett meccsen szép röplabdát mutatott be mindkét csapat. Nagyon elégedett voltam a látottakkal, annak pedig külön örülök, hogy ezt a csatát mi nyertük. Amikor nehéz periódusaink voltak, akkor a cserejátékosok is tudtak lendíteni a csapaton, ez pedig különösen biztató a jövőre nézve.
Nagy Róbert: – A héten beadta a felmondását a csapat eddigi edzője, Fésüs Irén, amit én keddi hatállyal el is fogadtam. Ahogyan a fiúknál, úgy most is én ültem le ideiglenesen a kispadra. Jól kezdtük a mérkőzést nyertük is az első szettet, de aztán a fürediek a második-harmadik játszmában fordítani tudtak. A negyedikben úgy érzem, hogy nekünk állt a zászló, de a végén elrontottam egy cserét és végül minimális vereséget szenvedtünk, de a lányok szépen játszottak. Most gőzerővel keressük az új edzőt, aki majd befejezi a csapattal ezt az idényt.

DVTK Fux – Palota 3:0 (18, 15, 19)
Legtöbb pont: Donaghy 12, ill. Bleicher N. 5
Toma Sándor: – Örülök a győzelemnek, próbáltam mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, akik bejöttek, éltek is vele. Örülök, hogy itthon tartottuk a három bajnoki pontot. Készülünk a jövő heti rangadóra, a Budaörs ellen.
Valasik Marietta: – A héten a TFSE-hez igazolt Kriegel Évi, és más poszton is voltak kényszerű változásaink, ezért teljesen újjá kellett szervezni a csapatot. Ezért kissé kaotikus volt számunkra a diósgyőri mérkőzés, nehezen mentek a támadások és a nyitásfogadás is. Hirtelen kellett megoldani az új helyzetet, de ahhoz képest egész jól helyt álltunk.