Férfi NB I: a MAFC vette el a bajnok veretlenségét

Bombameglepetés a férfi NB I vasárnapi játéknapján: a MAFC-nak ugyanis sikerült 3:1-re legyőznie a címvédő és eddig a bajnokságban veretlen Vegyész RC Kazincbarcikát. Az A-csoportban a Kecskemét magabiztosan nyert Szegeden és a Sümeg is diadalmaskodott a pécsiek ellen. A B-csoportban a Fino Szolnokon, a Dunaferr pedig Székesfehérváron diadalmaskodott.

 

Férfi NB I:
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (–17, 22, 22, 23)
Legtöbb pont: Csoma 30, ill. Braga 23
Nagy Péter: – Az első játszma után agresszívan játszottunk, ami meghozta a sikert, de külön szeretném kiemelni Szabó Balázs játékát, aki centerként teljesített jól ezúttal a szélen.
Marek Kardos: – Nem tudtunk javítani a fogadásunkon, emiatt támadásban gyengébbek voltunk. A hazaiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

 

Vidux-Szeged – Kecskemét 0:3 (–8, –21, –11)
Legtöbb pont: Csányi 7, ill. Pesti 15
Nusser Elemér: – Hullámzó meccs volt, az első szettben eléggé szétesett a játékunk, de a második játékrészben nyújtott teljesítményünk igazán biztató volt. A harmadik szettben már komolyabban vett minket ellenfelünk, és ekkor már jobban érvényesült a kecskemétiek fizikai fölénye is. Összességében elmondható, hogy egy minden szempontból erősebb ellenfél győzött le minket.
Dávid Zoltán: – Ma olyan meccset játszottunk, amivel maximálisan elégedett vagyok. Meg is voltam lepődve, hogy milyen jól játszunk. Tudom, hogy gyengébb volt az ellenfél, de minden taktikai utasítást betartottak a srácok, és a hozzáállással sem volt gond. Remélem, hogy a játékosaim jól elraktározzák a memóriájukba ezt a meccset és bízom abban, hogy a jövő héten is ilyen mentalitással lépnek pályára.

 

Sümeg – PTE Pécsi EAC 3:1 (22, 13, –15, 18)
Legtöbb pont: Matyiák 19, ill. Pordán 19
Németh Zoltán (Sümeg): – Rendkívül mozgalmas napon vagyunk túl, ami meg is látszott az esti mérkőzésen. Szerencsére mindkettő mai mérkőzésünket megnyertük, de estére már látszott a csapaton a fáradtság. Fontos győzelmeket arattunk a hétvégén, de a munka nem áll meg, még sok van vissza a bajnokságból. Gratulálok a csapatnak!
Gyöngyösi Zoltán: – Bár voltak hiányzóink, szerkezetileg megvoltunk, erre nem foghatjuk a rossz játékot. Nagyon gyenge színvonalú mérkőzés volt, nem a Sümeg múlt felül bennünket, hanem mi múltuk alul őket. Az első szett közepes volt, a második katasztrofális, a harmadik jó, a negyedik gyenge. Hiába játsszuk jól az erősebb csapatok ellen, ilyenkor kellene bizonyítani, amikor  jó játék nem csak tisztes helytállást, hanem győzelmet is jelenthetne.

 

B-csoport:
MÁV Előre-Bericap – Dunaferr 0:3 (–22, –19, –18)
Legtöbb pont: Salazar 13, ill. Mészáros D. 14
Gazsi Péter: – Nagyon látszott a heti munka hiánya a csapaton betegségek miatt, és ez a döntő helyzetekben vissza is ütött. Kicsit görcsös, de küzdelmes mérkőzést láthattunk.
Tomanóczy Tibor: – Nagyon fontos volt a győzelem. A mérkőzés elején sok hiba volt mindkét oldalon, de ebből mi tudtunk előbb kilábalni és ez döntőnek bizonyult a javunkra.

 

Szolnok – Fino Kaposvár 0:3 (–21, –17, –17)
Legtöbb pont: Gönczi 9, ill. Horváth K. 10
Gulyás Ferenc (Szolnok): – Papírforma eredmény született, annak örülök, hogy időnként azért fel tudtuk venni a versenyt a kaposváriakkal és a nézők is láthattak több látványos labdamenetet. Gratulálok a Finónak és sok sikert kívánok nekik a folytatásban.
Ruben Wolochin: – Sokat utaztunk ezért a mérkőzésért, de amiért jöttünk, a három bajnoki pont, azt haza is vihettük.