A Haladás ellen sem hibázott a listavezető Fatum, nyert a Palota is!

Továbbra is hibátlan mérleggel, hétből hét győzelemmel vezeti a női röplabda Extraligát a Nyíregyháza, amely sima három játszmában nyert hazai pályán a Haladás ellen a bajnokság pénteki játéknapján. Az NB I-ben a Palota is idegenben győzött 3:0-ra. 

 

NŐI EXTRALIGA

Fatum Nyíregyháza – Hungast Haladás 3:0 (10, 15, 19)

Hollósy László (vezetőedző, Nyíregyháza): – A heti programunkat már a jövő keddi Targoviste elleni CEV Kupa-mérkőzést is figyelembe véve alakítottuk ki, úgyhogy a Haladás elleni találkozóra igazából munkából érkeztünk, csütörtökön még kondiedzése volt a lányoknak. Az első két játszmával elégedett vagyok, dominánsan játszottunk, a harmadik szettbe egy kicsit belealudtunk, de a Szombathely ekkor már sokkal bátrabban is játszott. A lényeg, hogy megnyertük a mérkőzést, s szombattól már gőzerővel a CEV Kupa-ellenfelünkre koncentrálunk.

Leiszt Máté (vezetőedző, Haladás): – Több lehetőséget adtam a fiatal játékosoknak, akik kezdetben picit megilletődötten, utána azonban valamivel bátrabban játszottak. Különösen az első két játszmában beragadtunk egy-két állásba, de harmadikban már eredményesebbek voltunk. Pár játékosom hozzáállásával nem vagyok teljesen elégedett. A Nyíregyháza megérdemelte a győzelmet ilyen arányban is.

 

NŐI NB I

DSZC-Eötvös DSE – Palota VSN KFT 0:3 (-13, -24, -22)

Szombathy András: – A második és a harmadik szettben egyenrangú ellenfelek voltunk, a másodikban játszmalabdánk is volt, a harmadikban is vezettünk, de a döntő pillanatokban vagy megremegett a kezünk vagy rossz megoldást választottunk.

Valasik Marietta (vezetőedző, Palota): – Az első szettben nagy erőbedobással játszottunk, igaz, betegség, utazás, szalagavató miatt csak tíz emberrel tudtunk elutazni a mérkőzésre, de így is tisztesen helyt álltunk. A hosszú utazás miatt a második és a harmadik játszma szoros lett, de hála Istennek mindkét szett végén jól tudtunk koncentrálni, így sikerült 3:0-ra győzni.