Demeter György kapta idén a Somogy Megyei Prima Díjat

Idén is átadták a Somogy Megyei Prima Díjakat. Az elismerést történész, sportoló és egy intézmény kapta, a különdíjat pedig egy sportegyesületnek ítélték oda. A sportoló kategóriában a korábbi sokszoros válogatott röplabdázó, egykori szövetségi kapitány, és a Fino Kaposvár edzőjeként számos bajnoki címet szerző Demeter György lett a díjazott.

 

Tíz jelölt versengett az idei Somogy Megyei Prima Díjért. A szakmai zsűri közülük választotta ki azt a hármat, akit érdemesnek találtak a Prima Díjra, egy jelöltről pedig a közönség szavazatai döntöttek.

Demeter György úgy vélte: minden sportolónak és sportágnak hatalmas megtiszteltetés, ha valamilyen díjban részesülhet. Hozzátette: ha ő lenne az egyik nyertes, a pénzből a röplabda utánpótlást és a családját támogatná.

A 13. alkalommal megszervezett somogyi Prima Díj átadón Daxner Gábor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnöke elmondta: rendkívül gazdag Somogy tehetséges emberekben, akiket nem is olyan nehéz felkutatni, hiszen itt élnek közöttünk.

A jelölteket és a gála közönségét Szita Károly polgármester is köszöntötte: egy közösség értékrendjéről sokat elmond, hogy kiket állít maga elé példaként. Hangsúlyozta: a megyei Prima Díj az egyik olyan elismerés a városban, amelynél ez az értékrend egyértelműen megmutatja a lényegét. Itt megjelenik a művészet, a kultúra, a tudomány, az együttműködés, a sportszerűség, a szolidaritás, a nemzeti hagyomány és az önbecsülésünket képező múlt ismeretének a vágya is. Ezek olyan értékek, amit a kaposváriak követni szeretnének.