Női Extraliga: szettet sem vesztett Szombathelyen a Vasas

Egy Extraliga és három NB I-es mérkőzést játszottak le szombaton a női bajnokságban. A címvédő Vasas magabiztos sikert aratott Szombathelyen, a házigazdák ezúttal csak az első szettben szorongatták a piros-kékeket. Az NB I-ben pontot vesztett hazai pályán a Palota ellen az éllovas MÁV Előre, de a székesfehérváriak továbbra is őrzik veretlenségüket. Viszont továbbra is nyeretlen a Gödöllő, amely újpesti albérletében egy szettre volt jó a Budaörs ellen, míg a TFSE Balatonfüreden szenvedett háromszettes vereséget.

 

Női Extraliga:
Hungast Haladás – Vasas Óbuda 0:3 (–24, –14, –21)
Legtöbb pont: Vacsi 13, ill. Kostelanská 14
Leiszt Máté: – Most nem vagyok elégedett, az eddigi mérkőzéseken mutatott pozitívumok most hiányoztak, túl sokat hibáztunk. Ismét megérdemeltünk volna egy szettgyőzelmet, de nem tudtunk élni a lehetőségeinkkel. A Vasasnak gratulálok és sok sikert kívánok a keddi BL-találkozójukhoz.
Jakub Gluszak: – A három pont megszerzése volt a legfontosabb számunkra. Voltak gondjaink, de amikor kellett, harcoltunk, okosan, kellően agresszíven játszottunk, így tartalékolhattunk a keddi BL-meccsre.
(Nemzeti Sport)

 

Női NB I:
MÁV Előre-Bericap – Palota 3:2 (–22, 19, 11, –24, 12)
Legtöbb pont: Sziládi 33, ill. Benedek 17
Fésüs Irén: – Ha ma nincs Berkó Vivien, akkor kikaptunk volna 3:1-re. Az ő beállítása átsegített minket a kulcsfontosságú helyzeteken, mivel olyan lendületet adott, ami nélkül nem nyertünk volna.
Valasik Marietta: – Volt egy taktikánk, hogy jól megnyitjuk a vonalakat és adott játékosokat. Azokban a szettekben, amelyekben nyertünk, ez sikerült is. A jó sorozatainkba sajnos többször hiba csúszott.

 

Gödöllői RC – Budaörs 1:3 (–15, –10, 13, –15)
Legtöbb pont: Halla G., Körtvélyessy 10-10, ill. Pisák 16
Szabados István: – Kicsit már felkavarta a gyomrom az a hullámvasút, amin az utóbbi hetekben ülünk. De egyszer ki fog jönni nekünk is jól a lépés. Annak mindenképpen örülök, hogy egy szettre azért rendre minden ellenfél ellen jók vagyunk. Nagyon kell, hogy felépüljenek a sérültjeink és betegeink.
Fekete Krisztina: – Gratulálok a lányoknak, nagyon kellett a lelkünknek és a pszichénknek ez a győzelem.

 

Szent Benedek – TFSE 3:0 (23, 22, 20)
Legtöbb pont: M. Szkorics 14, ill. Poór 14
Andrea Milodanovics:Nagyon fontos meccs és annál is fontosabb három pontot szereztünk. Fegyelmezett, koncentrált játékkal sikerült nyerni. A fontos pillanatokban a türelem győzött, türelmesek voltunk, nem hibáztunk és így tudtunk diktálni a meccsen. Gratulálok a lányoknak, ez egy igazi fegyelmezett csapatmunka volt.
Leonidasz Giantakisz: – Gratulálok a Balatonfürednek, amely egy fiatal csapat, és nagyon stabil teljesítményt nyújtottak egész meccsen.
Sajnos nem tudtuk felvenni velük a versenyt a mai napon. A szerváink nem voltak azon a szinten, és mentálisan sem voltunk a megfelelő állapotban. Sokat kell fejlődünk a játékszituációkban, hogy magunk irányába fordítsuk a játékot. Továbbra is tartjuk a kitűzütt célokat, hogy stabil NB I-esek legyünk, és építsünk egy új versenyképes csapatot. Most a következő meccsre kell fókuszálnunk.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
15:00 Fino Kaposvár – Pénzügyőr (férfi NB I); Tv: M4 Sport
16:00 PTE PEAC – MAFC-BME (férfi NB I)
16:30 Sümeg – Kecskemét (férfi NB I)
16:30 Szolnok – Dunaferr (férfi NB I)
18:00 DEAC – MÁV Előre (férfi NB I)