Aranyérem és remek helyezések Prágából

Az elmúlt hétvégén több utánpótlás párosunk is Prágában szerepelt a helyi Beach Liga strandröplabda-versenyén.

 

Az idei U18-as országos bajnok, MEVZA-ezüstérmes és Európa-bajnoki nyolcadik Vecsey Fanni (Gödöllői RC), valamint a legutóbbi két évben U16-os bajnokságot nyerő, és U18-as MEVZA-ezüstérmes Gubik Hanna (Beach Sport SE) immáron együtt készül Gubik János irányításával, s ők most a felnőtt B-csoport mezőnyében indultak.

A lányok két sikerrel, csoportgyőztesként jutottak a legjobb nyolc közé, ahol aztán a negyed- és az elődöntőt, majd a finálét is sikerrel vették, és aranyérmet szereztek.

Az U16 ligában a Strandröplabdázásért SE három fiúcsapata indult. Az U14-es bajnok Tari Bence és Veress Ákos, Borbély Boldizsár és Rada Nándor, valamint Petik Balázs és Niemeier Lukas számára ez már a második forduló volt. Mindhárom csapat továbbjutott a csoportból a legjobb 12 közé, két duó pedig a legjobb nyolcba is.

Sajnos Veress Ákosnak gyomorrontással kellett végig küzdenie a napot, s a negyeddöntőben végül két szoros szettben kaptak ki a végül a döntőbe is bejutó csapattól. Borbély Boldizsárnak és Rada Nándornak se jött össze a négybe jutás, végül a 7. helyen végeztek. Petik Balázs és Niemeier Lukas a másik döntőstől kapott ki a nyolcaddöntőben, viszont utána az összes helyosztót sikerült megnyerniük és a 9. helyen végeztek.

„A ranglistán a közel 30 szlovák, cseh, lengyel és magyar csapatokból álló ligában a két forduló alapján mindhárom csapatunk a top 10-ben van, Tari és Veress a legjobb hatban, mindössze 13 évesen” – mondta el a verseny kapcsán edzőjük, Soós Izsák. – “A téli liga jövő áprilisig tart, s nagyon komoly lehetőség ez versenyzőinknek, hogy a korosztályuk legerősebb csapataival játszhatnak nemzetközi szinten.”