Férfi NB I: Izgalmas meccset játszott egymással a bajnok és a kupagyőztes!

A bajnoki címvédő Vegyész a Magyar Kupa-győztes Kecskemét ellen folytatta szereplését a férfi röplabda élvonalban. A mérkőzést négy játszmában nyerte a barcikai együttes. A másik csoportban a Kaposvár és a MAFC is idegenben győzött a vasárnapi játéknapon.

A CSOPORT

Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 3:1 (26, 18, -23, 17)

Legjobb pontszerzők: Árva 18 ill. Pesti M. 17

Jól fogadott mindkét csapat a mérkőzés elején, de a támadások befejezésében a kecskemétiek álltak jobban, Marek Kardos vezetőedző pedig időt is kért (7-10). Feljött egyre a Vegyész, majd a vendég csapat szerzett kettőt – ez a séma volt jellemző a szett derekán. Árva Milán vízfakasztó ütését tapsolta a hazai publikum, aztán kettőt rontottak Dávid Zoltán edző tanítványai, ezeknek köszönhetően egyenlített a házigazda (16-16). Két KRC pontot követően ismét időt kértek a borsodiak, ellenfelüket 19-nél érték utol, amire Dávid hívta magához övéit. Árva remek megmozdulásai és Csizmadia Tamás jó nyitása is kellett ahhoz, hogy a VRCK az izgalmasra sikeredett játszmát a maga javára fordítsa – aminek nem mellékesen egy remek Blázsovics Péter blokk vetett véget (28-26, 1-0).

Nem a bombaerős nyitások napja volt a vasárnapi, a felek inkább a taktikai szervákban bíztak, így viszonylag jó fogadásokból a feladók könnyedén bonthatták szét az ellenfél sáncát. Voltak is szép befejezések, látványos mezőnymunkák, majd 14-11-nél jött a Kecskemét első félpercese. Elcserélték magukat a vendégek, Árva ezt kegyetlenül megbüntette, majd Marcílio Braga villant egyet, visszaállítva a felek közti, hárompontos különbséget (18-15). Dávidnak kellett újfent időt kérnie, de Carlos Páezék nem zökkentek ki, magabiztosan kerültek kétszettes előnybe (25-18, 2-0).

Hiába az előző szett rossz befejezése, az alföldiek koncentráltan kezdték a harmadik felvonást, a Vegyésznek bizony kellett kapaszkodnia (7-8). Hosszú időt követően 17-nél vezetett a házigazda, Krupánszki Olivér ászával a Kecskemét viszont fordított, ez pedig elég ok volt Kardosnak arra, hogy időt kérjen. Parádés labdamenet végén Braga volt a befejező ember (21-20), majd a brazil széles ütését követően két szettlabdához jutott a KRC, és a másodikkal élt is (23-25, 1-2).

Ezúttal a Kazincbarcika kezdett jobban, Péter Márton sáncát követően örülhetett is a kétpontos különbségnek. Még egyre ugyan feljött a Kecskemét, de 12-8-nál időt kértek a vendégek, majd Gacs Dániel vezérletével meg is kezdték a felzárkózást (14-12). Páez sokadjára ejtette már át a játékszert eredményesen (17-14), és Blázsovics és Braga ütését sem tudták hatástalanítani a vendégek, ezért Dávid utoljára kért pihenőt (21-17). Árva villant előbb blokkban, majd támadásban, csapata pedig végül második rangadóját is megnyerte és továbbra is hibátlan a bajnokságban (25-17, 3-1) – írja a Kazincbarcika hivatalos honlapja a találkozóról.

Marek Kardos (vezetőedző, VRCK): Hosszú napok vannak mögöttünk, rengeteget edzettünk, ezért jó egy ilyen sikerrel zárni a hetet. Minden játszma végén sikerült fegyelmezetten, taktikusan játszani, csak azt nem értem, ez miért nem sikerült a szettek elején. Most vár ránk egy török túra, amit túl kell élnünk fizikailag, aztán pedig folytathatjuk itthon a munkát.

Dávid Zoltán (vezetőedző, Kecskemét): Az első szettnek komoly lélektani hatása volt, hiszen aki megnyer egy ilyen hosszú játszmát, az általában a következőből is jól jön ki. Az első három hónapban nem küzdöttünk a győzelmekért, ma igen, de egyből nem fogjuk visszakapni az akkor elveszített pontokat. Fontos azonban, hogy megtettük az első lépést.

 

Sümegi RE – MAFC 0:3 (-13, -18, -23)

Legjobb pontszerzők: Kaposi T. 13, ill. Csoma K. 18.

Németh Zoltán (vezetőedző, Sümeg): A harmadik játszma szoros volt, de a MAFC összességében megérdemelten nyert.

Nagy Péter (vezetőedző, MAFC): Az első játszmában megfelelő komolysággal és intenzitással játszott a csapat , a következő két játszmában a kellő agresszió és precizitás elmaradt de egy jó végjátéknak köszönhetően 3:0-ra hoztuk a mérkőzést

 

B CSOPORT

MÁV Előre SC – Fino Kaposvár SE 0:3 (-21, -14, -18)

Legjobb pontszerzők: Cordies 14, ill. Makarov 9.

A rekordbajnok somogyiakra a csütörtöki Challenge Kupa-összecsapás után egy papíron könnyebb mérkőzés várt, és mivel komolyan vették ezt a fellépést is, nem maradt el a magabiztos győzelem. A Fino az első szett derekára megnyugtató előnyt szerzett, és végül 21 pontot engedélyezett ellenfelének. A térfélcsere után is nagy volt a különbség a két együttes között; a vendégek lényegében minden játékelemben ellenfelük fölé nőttek. A harmadik játékrész elején a házigazda is felmutatott valamit a tudásából, de itt sem fenyegette veszély a kaposvári részsikert. Bozókiék tehát újabb értékes három ponttal gazdagodtak, és készülhetnek a jövő vasárnapi, Pénzügyőr elleni rangadóra – írja a kaposvarvolley.hu a mérkőzésről.

Németh Ödön (vezetőedző, MÁV Előre): Megérdemelten nyert a vendégegyüttes, az első és a harmadik játszmában sikerült valamelyest megszorítani őket.

Ruben Wolochin (vezetőedző, Fino Kaposvár): A mérkőzés elejétől a végéig mi irányítottuk a játékot. Jól szervezetten játszottunk, pozitív energiát tudtunk amérkőzésbe vinni. Talán csak az volt némileg szokatlan, hogy a terem viszonylag kicsi volt. Ha fejlődni akarunk, akkor minden apró lépést ami előre visz meg kell becsülni. A mai nap erről is szólt.