Női Extraliga: 0:2-ről fordított a Haladás az MTK ellen

Egy Extraliga és három NB I-es mérkőzést játszottak le a női bajnokságban. Előbbin a Haladás 2:0-s hátrányból fordítva szerezte meg első győzelmét. Ugyanígy járt az újonc Eötvös is a Gödöllő ellen, a másik újonc MÁV Előre viszont a TFSE otthonában győzött 3:1-re és visszavette az első helyet a DVTK-tól. A Palota ezúttal a Budaörs ellen diadalmaskodott. A férfi NB I-ben a DEAC harcos meccsen győzött négy játszmában a Dunaferr ellen.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest – Hungast Haladás 2:3 (21, 20, –20, –16, –14)
Legtöbb pont: Király A., Petőváry 12-12, ill. Miranda 26
Tóth Gábor: – Két része volt a mérkőzésnek, az első kettőben tűrhetően, játszottunk, a másodikban egy nagyon jó nyitássorozatnak köszönhetően nyertünk. Utána azt várták a lányok, hogy majd a Haladás megnyeri nekik a meccset, de nem így történt. A döntő szettben 13:10-nél nagyon komoly hibákat vétettünk, ami megbosszulta magát.
Leiszt Máté: – Nagyon örülök első győzelmünknek, de hatalmas hullámvasút volt ez a mérkőzés. A második szettet nagy előnyről veszítettük el, emiatt lehet bennem némi hiányérzet, de utána le a kalappal a lányok előtt, akik hatalmas lelkierőről tanulságot téve, meccslabdáról fordítva harcolták ki a sikert.

 

Női NB I:
DSZC-Eötvös DSE – Gödöllői RC 3:2 (–19, –21, 19, 23, 12)
Legtöbb pont: Ratkos 23, ill. Körtvélyessy 22
Szombathy András: – Az első játszmában még nem hittük el, hogy nyerhetünk, de 0-2-ről sikerült fordítanunk, amihez gratulálok a csapatnak.
Szabados István: – Két játszmán keresztül tudtunk úgy játszani, ahogy elterveztük. A harmadik szettben nagy hátrányból álltunk fel, elsősorban a 16 éves Saáry Blanka nyitásainak köszönhetően. 23:23-nál álltunk idén a legközelebb első bajnoki győzelmünkhöz. A döntő szettben nem tudom mi történt 10:5-nél… Meg kell tanulnunk nyerni!

 

Palota – Budaörsi DSE 3:1 (–23, 20, 16, 14)
Legtöbb pont: Bleicher N. 17, ill. Reljics 17
Valasik Marietta: – Az első szettben még eléggé megilletődve játszottunk. Utána viszont nagyon taktikusan és kevés hibával röplabdázott a csapat, a vendégek viszont sokat rontottak. Sokat számított az is, hogy újra pályára léphetett Bleicher Nóri.
Fekete Krisztina:Az első két szettben jól játszottunk, majd elkezdtünk sokat hibázni a játék minden elemében. Ez egyik csapat ellen sem fér bele. Ellenfelünk vérszemet kapott és hibáinkat kihasználva nyerte meg a mérkőzést.

 

TFSE – MÁV Előre-Bericap 1:3 (–18, –26, 16, –21)
Legtöbb pont: Horváth Z. 15, ill. Sziládi 19
Leonidasz Gaitanakisz: – Sajnos a mai mérkőzésen az ellenfelünknek motiváltságuk erősebb volt. Sajnos a szettek végére elfogyott a koncentrációnk.
Fesüs Irén: – A másodi szett volt a döntő, amit hétpontos hátrányból fordítottunk. Ott ugyan fejben elfáradtunk, ami látszódott is a következő szetten, de nem volt mindegy, hogy 2:0-ról, vagy 1:1-ről folytatjuk. Aztán a negyedik játszmára már össze tudtuk szedni magunkat. A mai meccs sikerének az volt a kulcsa, hogy a két szélső ütő, Sziládi Viki és Sydney Busa is nagyon jól játszott fogadásban és támadásban egyaránt.

 

Férfi NB I:
Debreceni EAC – Dunaferr SE 3:1 (–23, 21, 17, 23)
Legtöbb pont: Hubicska 25, ill. Mészáros D. 25
Fodor Antal: – Komoly összecsapásra készültünk és nagyon jó ellenfelet kaptunk. Az első szettben is sokáig vezettünk, de sok nyitást rontottunk és ez a végjátékban megbosszulta magát. A második játszmától kezdve kiélezett küzdelemben sikerült győznünk. Értékes sikert arattunk, így most megint nyitott a harc a csoport harmadik helyéért.
Tomanóczy Tibor: – Nagyon enerváltak voltunk, meglátszódott a teljesítményünkön, hogy kilenc nap alatt többen is az ötödik mérkőzésüket játszották. Gratulálok a Debrecennek, készülünk a következő Szolnok elleni mérkőzésre.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 MÁV Előre-Bericap – Fino Kaposvár (férfi NB I)
16:30 Sümegi RE – MAFC-BME (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC (férfi NB I)