Kettős Challenge Kupa-meccs Kaposváron

Kaposváron a Fino férfi és az 1. MCM-Diamant női röplabdacsapata egyaránt szeretné letenni névjegyét az európai porondon a sikeres szezonkezdés után. Ezzel kapcsolatban tartott közös sajtótájékoztatót a somogyi megyeszékhely két klubja.

 

A két kaposvári csapatra ezen a héten hazai Challenge Kupa-összecsapás vár. Az 1. MCM-Diamant ötven éve íródó történetének első nemzetközi találkozóján szerdán 18 órakor fogadja a török Türk Hava Yollari csapatát, a Fino pedig csütörtökön az osztrák UVC Ried legénységét a fél éve átadott Kaposvár Arénában.

„Kiváló erőfelmérő lesz ez a párharc nemcsak a csapat, hanem egy-egy játékos számára is, hiszen kiderül, hol tartunk, miben kell még fejlődnünk. Az isztambuli együttes ugyan csak két meccset nyert eddig hazája bajnokságában, de szinte csak nehéz mérkőzései voltak, így ez az eredménysor csalóka” – mondta a kaposváriak válogatott feladója, Tálas Zsuzsanna.

„Az igazán nehéz időszak csak most következik, ugyanis egymást érik majd a rangadók, sokat fogunk utazni, így oda kell figyelni arra, milyen fizikai és mentális állapotban lesznek a lányok. Alapvető célunk a bajnokságban a négy közé jutás, és ezért mindent meg is teszünk” – fogalmazott a közösen tartott keddi sajtótájékoztatón Szasa Nedeljkovics, a női együttes vezetőedzője.

„A Ried az osztrák pontvadászat középmezőnyéhez tartozik. Sikerült őket feltérképezni, és remélem, hazai környezetben biztató eredményt érünk majd el” – nyilatkozta Ruben Wolochin vezetőedző.

A 18-szoros bajnok Fino az új évadban csak a Pénzügyőr otthonában szenvedett vereséget, a többi meccsét egyaránt biztosan nyerte.

„Az argentin vezetőedző érkezésével új időszámítás kezdődött a csapat életében: több az edzés, és sokkal motiváltabbak vagyunk. Éremért harcolunk a bajnokságban és a kupában is. Mindent megteszünk, hogy valóra váltsuk a terveinket” – mondta a somogyiak válogatott centere és csapatkapitánya, Nagy József.