Férfi NB I: edzőcsere Fehérváron, öt szett kellett a PSE-nek a DEAC ellen

Négy NB I-es mérkőzést játszottak le vasárnap a férfi bajnokságban. Az A-csoportban a Kecskemét simán legyőzte a Szegedet, a Sümeg pedig Pécsen nyert. A B-csoportban az edzőként debütáló Nagy Róbert sem tudta sikerre vezetni a MÁV Előrét a Dunaferr elleni megyei rangadón, míg a Pénzügyőr alaposan megszenvedett a DEAC-cal.

 

Férfi NB I, A-csoport:
PTE-Pécsi EAC – Sümeg 1:3 (–14, –22, 16, –16)
Legtöbb pont: Takács B. 8, ill Kaposi 19
Gyöngyösi Zoltán: – Sajnos másfél szett előnyt adtunk a Sümegnek, mire elkezdtünk játszani. Az előfordul, hogy bizonyos periódusokban nem megy, de nagyon rosszul kezeltük ezt a szituációt. Amint a mérkőzés elején kért két dolog megvolt, vagyis a megbeszéltekhez tartottuk magunkat, valamint lelkesen, egymást támogatva röplabdáztunk, azonnal partiban lettünk ellenfelünkkel. Sőt, a harmadik játszmát mi tudtuk uralni, de a negyedikben már az elején ismét a Sümeg ragadta kézbe az irányítást. Volt másfél-két jó játszma a részünkről, ezt az időszakot kell kitolnunk, ebből kell tovább lépnünk. Jelenleg a Sümeg még ennyivel erősebb nálunk, de dolgozunk tovább, hogy ez idővel megváltozzon. Gratulálok az ellenfelünknek, megérdemelten győztek.
Németh Zoltán: – Magabiztos, harcos játékot kértem a srácoktól ez az első szettben és a második szett közepéig remekül működött. Egyértelműen uraltuk a mérkőzést. Majd következett egy hullámvölgy de szerencsére hamar rendet tettünk a fejekben és ismét magabiztos győzelmet arattunk. Dolgozunk tovább a hibák javításán, úgy érzem kezd összeállni a csapat. Köszönöm a játékosoknak az elmúlt három napban nyújtott teljesítményüket!

Kecskeméti RC – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (15, 17, 15)
Legtöbb pont: Qepa 14, ill. Farkas Baráti 9
Dávid Zoltán: – Kötelező győzelmet arattunk, erre számítottam. Aminek különösen örülök, hogy elvállaltuk a szervákat. Nagyon jól működtek a nyitásaink, és remélem jövő héten is így fognak.
Nusser Elemér: – Azt kértem a csapattól, hogy minél kevesebb hibával játszunk. Ez sajnos átment egy olyan görcsösségbe, amit szerettem volna elkerülni. Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, nyilván nem egy győzelem, de egy szorosabb játék. Úgyhogy ezt át kell majd beszélni velük a héten, hogy a jövő pénteki Pécs elleni meccsen már ne forduljon elő.

B-csoport:
Dunaferr – MÁV Előre-Bericap 3:0 (20, 23, 24)
Legtöbb pont: Mészáros D. 16, ill. Kun és Salazar 13-13
Tomanóczy Tibor: – Fontos három pontot tudtunk szerezni a megyei rangadón. Ami mindenképpen örömteli, hogy a harmadik szettben 4-5 pontos hátrányból is vissza tudtunk kapaszkodni, emellett ekkor volt két-három megkérdőjelezhető ítélet is, ami minket sújtott, de a csapat ekkor is higgadt tudott maradni, és hátrányból tudtunk nyerni.
Nagy Róbert: – A csapat megtett mindent, hogy méltó ellenfelei legyünk a Dunaferrnek. Nem is adtunk olcsón a bőrünket, szoros szetteket játszottunk. Ilyen rövid idő alatt még nem tudtam belenyúlni a csapat játékába. Úgy gondolom, hogy a 8-10. hely valamelyikének megszerzése lehet a reális cél.

Pénzügyőr SE – Debreceni EAC 3:2 (22, 18, –16, –23, 8)
Legtöbb pont: Kiss D. 12, ill. Hubicska és Csizmadia 18-18
Fodor Antal (DEAC): – Az első két szettben is jól ellenálltunk, azután a harmadik szettre a PSE-nél sort cseréltek, amit sikerült kihasználtunk és két szettet is nyertünk, amivel pontot szereztünk. Az ötödikre visszaállt a kezdőcsapatunk, ekkor mi el is fáradtunk, sokat is hibáztunk és a hazaiak végül teljesen megérdemelten megnyerték a meccset, amihez gratulálok nekik. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy folyamatosan javul a csapatom teljesítménye.