Ülésezett az MRSZ elnöksége

Kedden délután tartotta meg októberi soros ülését a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége.

 

– Az elnöki és főtitkári beszámolót követően elfogadták a Szervezeti és Működési Szabályzat kiegészítését és módosítását. Ennek legfontosabb pontja, hogy létrehozzák az MRSZ Fellebbviteli Bizottságát, amely másodfokú fórumként hivatott dönteni a szövetség bizottságai által hozott döntésekkel kapcsolatos fellebbezésekről, ezáltal tehermentesítve az elnökséget.

– A grémium elfogadta a Játékvezetői Bizottság ügyrendjét, így teljessé válik a játékvezetők küldésének és képzésének szervezeti rendszere. A továbbiakban a JB-titkár végzi majd a játékvezetők küldésének operatív munkáját.

– Néhány konkrét TAO-pályázattal kapcsolatban is döntés született, melyek nyomán az érintett klubok számára a határozatokat ki lehet adni.

– A közvéleményt leginkább érdeklő témakör a női válogatott idei szereplésének értékelése volt. Amint azt korábbi cikkünkben is olvashatták, ennek során Jan De Brandt szövetségi kapitány jelezte, hogy nem kívánja meghosszabbítani az október 31-én lejáró szerződését. Az elemzés során az elnökség tagjai a sportág helyzetének javítása érdekében átfogó stratégia kimunkálását tartják szükségesnek. Ennek elkészítéséhez a nemzetközi tapasztalatokat és más TAO-s sportágak stratégiáját is érdemes megvizsgálni és felhasználni.

Az új felvetések és a meg nem tárgyalt témák megvitatására november 12-én soron kívüli elnökségi ülés összehívását kezdeményezték.