Prima Primissima: Így lehet szavazni Gabi nénire!

Idén 17 éves Prima Primissima Díj, amelyet a magyar tudomány, művészet, kultúra és sport példaértékű teljesítményt nyújtó képviselői szerepelnek. Az idei azért különleges sportágunk számára, mert a sport kategóriában egy röplabdás jelölt is van Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella személyében, akire a közönségdíj kategóriában is lehet szavazni.

 

A szavazatokat a +36 70 707 7000 számon lehet leadni a jelöltek SMS kódjának beütésével, Gabi néni esetében ez a kód a 24. Egy SMS-ben csak egy jelöltre lehet szavazni. A szavazás december 4. 24:00 óráig tart.

Az OTP Bank hét éve tartja fenn a kiemelkedő társadalmi elfogadottsággal bíró díjat, amelynek köszönhetően művészek, újságírók, tudósok, sportolók és oktatók kapnak elismerést. Mint közölték, az Alapítvány küldetése és célja a kezdetektől az, hogy a díj révén hozzájáruljon a magyarországi és a határon túli kulturális és tudományos élet szereplőinek szakmai munkájához, fejlődéséhez, hogy a magyar szellemi élet és annak kiemelkedő művelői kiemelt támogatást kapjanak. A Prima Primissima Díj olyan megbecsültségnek örvend, olyan értéket képvisel, hogy már a jelöltté válás is nagy elismerést jelent.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is harminc díjazottat választanak majd ki. A magas erkölcsi elismerés mellett összesen 250 millió forintos támogatásban is részesülnek a saját szakterületükön kiválót alkotó honfitársaink. Tíz kategóriában hirdetnek kiválóságokat: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet.

Minden kategóriában három díjazott kap helyet, az alapítvány kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, összesen tízet. A Primissimák 15, míg a Primák 5 millió forint elismerésben részesülnek. A Közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb, a jelölt személye idén is SMS-szavazással dől el.

Az idei díjazottakkal együtt immár 510-re nő majd az elismerésben részesülő kiválóságok száma, akiknek alkotómunkáját, tehetségük fejlesztését eddig összesen 4,4 milliárd forinttal támogatta a Prima Primissima Alapítvány.

 

A Magyar sport kategóriában idén Göröcs János, labdarúgó és Dr. Kamuti Jenő, egykori világbajnok és olimpiai ezüstérmes vívó, sportvezető mellett Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella, egykori női röplabda szövetségi kapitány került a jelöltek közé.

Jelölésével kapcsolatban Gabi néni a következő közleményt juttatta el a Magyar Röplabda Szövetséghez:

Tegnap az a megtiszteltetés ért, hogy hivatalosan is a Prima Primissima díj ’19. Prima–ja egyike lettem a magyar sport kategóriában, a jelölések és a belső – nem nyilvános – szavazásoknak köszönhetően.

Úgy gondolom, hogy ez a Prima díj nem csak nekem szólt/és szól, hiszen a sport pályafutásom alatt – versenyzőként majd testnevelő tanárként és edzőként – csak „a dolgom tettem”, azt csináltam és csinálhattam, amit szerettem – és a mai napig is az életem – a magyar sportot, a tanítást, az edzősködést és azért, hogy minél sikeresebbek, eredményesebbek legyünk a sportvilágban.

A díj valójában nem csak a személyemnek szól, hanem a csapatjátékoknak – hiszen ebben tettem a dolgom vagy 70 éve már, játékosként – kosár és röplabda – majd edzőként, és a csapatjátékok körében az egyik sport szerelmemnek: a röplabdának!

Mindenkinek már e jelölést is köszönöm, és köszönöm a sorsnak, a tanítványaimnak, a csapataim tagjainak is a sportéletutam és a világröplabdázásában is meghatározó a világ-, és nemzetközi versenyeken elért eredményeket . Az elért sikerek, eredmények a csapat és a magyar röplabda eredményei voltak, hiszen én csak tettem a dolgom. Hálás vagyok a sorsnak, hogy még élek és nem posztumusz díjat kaptam!

A számomra meghatározóbb Közönség-díj, amit csak Ti szavazhattok meg, mert ez a díj közvetlenebb és személyesebb elismerés lenne, a már vége felé közeledő sportéletutamnak!

Tehát, ha úgy gondoljátok, szavazzatok!

Nagyon köszönöm Mindenkinek, már az eddigi támogatást is!

Hajrá a magyar sport, hajrá a csapatjátékok, hajrá a magyar röplabdázás!

Budapest, 2019. október 30-án

 

Dr. Kotsisné, mindenki Gabi nénije
testnevelő tanár, mester edző, volt szövetségi kapitány”

 

Gabi néni tehát a közönségszavazásnál kéri a röplabda-társadalom segítségét. Kérésének megfelelően a szavazás megindulásáról és annak mikéntjéről honlapunkon is adunk majd információt.