Új orosz támogatója van a MAFC-nak

Három éves támogatói szerződést írt alá a MAFC röplabda csapata és az orosz Jaroszlav Zvisenko. A hazai röplabda világában meglepő támogatás hátteréről a klub honlapján készült interjú.

 

– Sok kérdés merült fel a röplabdát szerető társadalomban, ennek a nagyon pozitív hír hallatán. Hogyan került kapcsolatba a röplabdával?
– Amatőr szinten én is röplabdáztam a középiskolában, majd még az egyetemen is. Máig nagy kedvencem ez a sportág, rendszeresen jártam a Dinamo Moszkva férfi meccseire is. Játszott ott egy időben egy magyar játékos is Péter Veress. Kiváló nyitásfogadó szélsőütő volt. Egy barátom megkeresésére eddig is támogattam egy kisebb röplabda klubot, az Irisztont Oroszországban.

– Hogyan került Magyarországra?
– Üzleti útjaim sokszor Budapestre vezettek, nagyon megtetszett nekem a város és kedvesek az emberek is.

– Hogyan került kapcsolatba a MAFC férfi röplabda csapatával?
– Egy kedves ismerősöm régóta kapcsolatban van a Vasas női csapatával. Kimentünk valamikor tavasszal az egyik meccsükre, nagyon jó mérkőzést láttunk, de engem igazából a férfi röplabda érdekel. Kérdeztem, hogy nincs-e férfi csapata a Vasasnak? Az nincs, felelte, de ugyanitt játszik a MAFC férficsapata. A következő látogatás alkalmával így már a MAFC–Kaposvár mérkőzést néztem meg. Izgalmas mérkőzés volt és szimpatikus volt a hazai csapat. A mérkőzés után bemutatott a klub vezetőjének. Jót beszélgettünk, sok mindent elmondott a csapatról, a távlati tervekről, de leginkább az anyagi nehézségekről. Számomra meglepő volt, hogy Magyarország legnagyobb egyetemének csapata ilyen gondokkal küzd. Arról is szó esett, hogy más országokban, ahol magas szinten van a röplabda, mindig van a csapatok mögött egy támogatói csoport az elnökségben, akik a sportot szerető üzletemberekből állnak. Ez egyrészt társadalmi rang is, másrészt ennek a csoportnak a tagjai, ha csak lehet, egymással üzletelnek. Feltette a kérdést, hogy nem lenne-e kedvem egy hasonló szisztéma kiépítésében részt venni, a röplabda szakosztály elnökségi tagjaként. Kértem egy kis haladékot, majd augusztusban újra leültünk beszélgetni és elmondtam az én ötleteimet is. Ezt még számos találkozó követett, majd végül igent mondtam. Beválasztottak az elnökségbe, így most már az én feladatom ennek a támogatói csoportnak a létrehozása. Úgy döntöttem, hogy legelőször én kötök egy 3 éves támogatói szerződést a klubbal, így saját példámra hivatkozva tudok beszervezni más támogatót is. Szeretném, ha a csapat minél jobb helyezést érne el a bajnokságban és a kupában is. Jövőre, ha lesz rá lehetőség, szeretnénk elindulni valamelyik nemzetközi kupában is. Ez mindenképpen növelné a csapat értékét és könnyebb lenne támogatót találni.

(mafcvolley.com)