A kicsik 100 százalékosak, a nagyok a bronzért játszanak a vb-n

Utolsó előtti napjához érkezett Szicíliában a középiskolai strandröplabda világbajnokság. A gödöllői lányok ötödik alapszakaszbéli meccsüket is nyerték, így az első helyen zárták az alapszakaszt és a németekkel meccselnek majd a szerdai elődöntőben, míg az SRSE párosa a fináléba kerülésért vereséget szenvedett az amerikaiaktól, így Horváth Flóra és Vasvári Eszter a lengyelekkel játszik majd a bronzéremért a záró napon.

 

A hétfői szünnap sem telt eseménytelenül a világbajnokságon, ekkor ugyanis a vb-n résztvevő 19 ország versenyzői tartottak minibemutatót országukról. A mieink téliszalámis és lilahagymás zsíroskenyérrel és csípős paprikával látták vendégül a többi csapatot, ami nagyon ízlett a többieknek, s bizony gyorsan le is pusztították az asztalt a remek hangulatú összejövetel során.

A kedd reggel viszont nem a legideálisabb körülmények között telt, egyrészt, mert viharos erejű szél érkezett, másrészt pedig a szélnek köszönhetően a hullámok kicsaptak a tengerből és ellepték a tengerparton lévő pályákat. Így aztán a program némileg csúszott, de végül sikerült lejátszani a mérkőzéseket.

 

2001-2002-es korosztály:

A lányoknál Horváth Flóra és Vasvári Eszter (SRSE) az amerikaiakkal mérkőzött meg a fináléba kerülésért, de sajnos a mieink egy szoros és egy sima szettben végül vereséget szenvedtek, így szerdán 12:20-kor a lengyelekkel játszanak a bronzéremért. Az aranyért az amerikaiak a brazilokkal meccselnek.

A fiúknál Petik Csanád és Péli Rudolf sajnos a döntő játszmában a szlovénoktól is kikaptak, így az SRSE párosa a 11-12. helyért lép majd pályára 9 órakor Kína ellen. Ebben a korosztályban a döntőt a brazilok és a házigazda olaszok játsszák.

 

2003-2004-es korosztály:

A lányoknál a gödöllői Sorompó Kinga és az SRSE-s Vasvári Zsófi magabiztos játékkal legyőzte a horvátokat (az ellenfél egyik szettben sem jött ki a tízből), s így az 5-6. helyért játszanak majd az Új-Zélandiakkal 9:50-kor. A döntőt az amerikaiak és azok a brazilok játsszák, akik egy bírói tévedésnek köszönhetően győzték le a mieinket a döntő szettben, s lettek így csoportelsők.

A fiúknál a csoportküzdelmekben még az első helyen végző kecskeméti Bogdán Bence és Kiss Bendegúz sajnos a kínaiaktól is kikapott, a döntő játszmában, így nekik a 7-8. hely valamelyike marad, amelyért 10:40-től a németek ellen lépnek pályára. A döntőben a brazilok az ukránokkal meccselnek.

 

2005-2006-es korosztály:

Tovább menetelnek viszont a legkisebbeknél a gödöllői lányok: utolsó csoportmeccsükön Kristóf Dóra és Szabó Anna az indiaiakat győzte le 21:12-re és 21:13-ra (ezúttal Bútor Anna pihent a hármasból), így százszázalékos teljesítménnyel zárták az alapszakaszt, s a 9 órakor kezdődő elődöntőben azokkal a németekkel meccselnek, akiket az alapszakaszban 21:9-re és 21:10-re győztek le. Ha sikerül kiharcolniuk a döntőbe jutást, akkor délben a brazil–kínai meccs győzteseivel, ha nem akkor 11:30-kor a vesztessel játszanak.

A fiúknál a dunaújvárosi Béres Mátyás és Peredi Zoltán utolsó alapszakaszbéli mérkőzésén a hollandoktól is kikapott, így egy győzelemmel és öt vereséggel az 5-6. helyért játszik majd 10:40-kor Kínával. Itt lett–holland, illetve német–brazil elődöntőket rendeznek.