Két párosunk is elődöntőbe jutott a középiskolai vb-n

Folytatódott Szicíliában a középiskolai strandröplabda világbajnokság. A mieink folytatták remek szereplésüket, a hatból két számban is elődöntőt játszhatnak majd a magyar versenyzők.

 

2001-2002-es korosztály:

A lányoknál Horváth Flóra és Vasvári Eszter (SRSE), a szombati chileiek és kínaiak elleni siker után Horvátországot is legyőzték, így megnyerték csoportjukat. A negyeddöntőben viszont a hazaiak párosával kerültek szembe, s itt alaposan meg kellett dolgozniuk a sikerért. Végül a döntő szettben 11:13-ról fordítva harcolták ki a négy közé kerülést, ahol egy újabb nagy falat, az Egyesült Államok vár majd rájuk kedden, 11:30-tól.

A fiúknál Petik Csanád és Péli Rudolf sajnos a chileiek után vasárnap, Indiától és Lettországtól is kikaptak, így az SRSE párosa a 9-12. helyért folytatja majd a szereplését. Persze nekik elsősorban a tapasztalatszerzés volt még a cél, hiszen egyikük mindössze egy éve kezdett el strandröplabdázni. Kedden 13:10-kor Szlovénia lesz majd az ellenfelük.

 

2003-2004-es korosztály:

A lányoknál Sorompó Kingának (Gödöllői RC) és Vasvári Zsófinak (SRSE) viszont a remek, argentinok elleni győztes kezdés után nem sikerült a folytatás. Délelőtt egy nagyon szoros meccsen kaptak ki 2:1-re a braziloktól. Itt sajnos a játékvezető sem volt a mieinkkel, több tévedése közül az tette be a kaput a mieinknek, amikor a döntő szettben 14:14 után a brazilok outját bentnek ítélte, sőt nem volt hajlandó megnézni a labda nyomát sem, ami egyértelműen kint volt. A vereség viszont azt eredményezte, hogy a négy közé kerülésért a C-csoportot megnyerő, s a végső győzelemre is esélyes ukránokkal kellett megmérkőzniük, s sajnos ezen a meccsen is alulmaradtak, így ők kedden és szerdán az 5-8. helyért folytathatják, 10:40-től Horvátország ellen.

A fiúknál a kecskeméti Bogdán Bence és Kiss Bendegúz ugyan az első napi két győzelem után 2:1-re kikapott a németektől, de a fiúk így is csoportgyőztesek lettek. A negyeddöntőben viszont sajnos kikaptak Indiától, a lányokhoz hasonlóan szinten érdekes felfogású játékvezetés mellett. Így viszont számukra is marad az 5-8. hely valamelyike: 10:40-kor Kínával találkoznak.

 

2005-2006-es korosztály:

A legkisebbeknél a gödöllői lányok folytatták a menetelésüket: a hollandok és a brazilok elleni sikert követően előbb Bútor Anna és Kristóf Dóra előbb Németországot, majd előbbi és Szabó Anna Kínát győzte le egyaránt 2:0-ra. A lányoknak még egy meccsük van hátra a csoportkörben: a hétfői szünnap után kedden délelőtt az eddig nyeretlen Indiával játszanak majd. Ha ott is győznek, akkor biztosan az első helyen zárják az alapszakaszt és a negyedikkel – jelen állás szerint Németországgal – mérkőznek meg majd szerdán a döntőbe jutásért, míg a másik ágon várhatóan Brazília és Kína csap majd össze.

A fiúknál a dunaújvárosi Béres Mátyás és Peredi Zoltán a szombati két vereség után előbb India ellen javítottak, de aztán Lettországtól és Brazíliától kikaptak. Nekik még Hollandia ellen van hátra egy meccsük kedden az alapszakaszban, de ennek az eredményétől függetlenül szerdán csak az 5-6. helyért játszhatnak.

Hétfőn pihenőnap lesz a világbajnokságon, a küzdelmek kedden folytatódnak.