Október 21-én lesz Körösfői László temetése

Életének 87. évében, a nap folyamán tragikus hirtelenséggel elhunyt a Magyar Röplabda Szövetség korábbi elnöke, Körösfői László. Laci bácsit a Magyar Röplabda Szövetség, a Gödöllői Röplabda Club és Gödöllő Város Önkormányzata saját halottjának tekintik. Temetése 2019. október 21-én, 16 órai kezdettel lesz a gödöllői városi ravatalozóban.

 

Laci bácsi az ’50-es években NB I-es röplabdajátékos volt, két évtizeden keresztül pedig tanárként dolgozott.

1981-től egy évtizeden keresztül a gödöllői női röplabdacsapat edzőjeként is tevékenykedett, majd a Gödöllői RC megalapításában is tevékenyen részt vett, amelynek évtizedeken keresztül elnökségi tagja, mostanáig pedig annak Tiszteletbeli Elnöke volt.

1994-ben országgyűlési képviselőnek választották, 1997 és 2006 között a Magyar Röplabda Szövetség elnökeként tevékenykedett. Az ő elnökösködése alatt szerepelt utoljára férfi válogatottunk 2001-ben az Európa-bajnokságon.

Tavaly jelent meg könyve a gödöllői röplabdázásról, és rendszeresen kijárt a klub felnőtt és az utánpótlás-csapatainak mérkőzéseire, két hete is ott volt még a helyi Szent István Egyetem sportcsarnokában megrendezett Berze Zsófia Emlékversenyen.

Emlékét örökre megőrizzük.