Felülmúlná riválisait a Nyíregyháza az új évadban

Békéscsaba, Vasas, Kaposvár, Újpest. A női röplabda Extraligában bőven lesznek riválisai a Fatum-Nyíregyházának. A kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes női röplabdázók október 12-én, Szombathelyen kezdik a szezont, hétfőn este pedig szurkolói ankétot tartott a klub.

– A város mindenben támogatja a női röplabda együttest, de nem kiemelten a többi csapathoz képest. Az elmúlt években sikerült egy megfelelő szakmai hátteret létrehozni, kétszer nyertünk kupát és szereztünk bajnoki ezüstérmet. Természetesen idén azt szeretnénk, ha mindkét sorozatban aranyérmesek lennénk, de ellenfeleinknek is ez a célja – mondta Kósa Árpád kabinetvezető.
Hollósy László vezetőedző értékelte a felkészülést. A tréner szerint fizikálisan sikerült egy szintre hozni a csapatot, és az elmúlt hetekben már a taktikai elemek gyakorlása is főszerepet kapott. A tréner egyesével mutatta be a keret tagjait. Változás bőven volt. Érkezett Ralisa Vasileva, Olena Lymareva, Barbora Kosekova, Victoria Pilar, Molly Lohmann és Pintér Andrea. Utóbbi szerint jó a csapategység.
– Úgy érzem jól sikerült a felkészülés, az edzőmeccseken végig igyekeztünk egymást segíteni, és optimistán várom a rajtot. Örülök, hogy Nyíregyházára igazoltam, egy jó közösségbe kerültem – mondta Pintér Andrea.
– Kell még egy kis idő amíg összeáll a csapat, hiszen sok új játékos érkezett. Igyekeztünk megerősíteni a keretet, és eddig úgy tűnik sikerült – mondta Veres Péter klubmenedzser.
A Fatum Nyíregyháza hazai környezetben először október 19-én játszik, az MTK ellen, írta a nyiregyhaza.hu.

A Fatum-Nyíregyháza játékoskerete: Genesis Francesco (feladó), Barbora Koseková (szlovák – feladó), Lászlop Alexandra (center), Olena Limareva-Flink (ukrán – ütő), Molly Lohman (amerikai – center), Victoria Pilar (Puerto Rico-i – ütő), Pintér Andrea (center), Szabó Lili (ütő), Tóth Dalma (liberó), Tóth Fruzsina (liberó), Varga Elizabeth (átló), Ralica Vaszileva (bolgár – ütő)