Alaposan kicserélődött a nyáron a Haladás

Már egy hónap sincs hátra a bajnokság rajtjáig, a csapatok zöménél kialakultak a játékoskeretek és már javában zajlik a felkészülés. A női Extraliga csapatait bemutató sorozatunk ötödik részében a Haladás együttesét mutatjuk be.

 

A szombathelyi csapat már azzal komoly meglepetést okozott, hogy 2018-ban kiharcolta az Extraligába kerülést, az előző bajnokságot pedig a hetedik helyen zárták, megelőzve például a Jászberényt.

A következő bajnokságra alaposan kicserélődött a keret, a légiósok közül csak a kanadai Stephanie Lojen, a Puerto Ricói Genesis Miranda, és az osztrák Sophie Wallner maradt, s hozzájuk csatlakozott még a Brit Virgin-szigetekről érkező Sharanda Pickering, valamint egy centert várnak még.

Ugyanakkor megerősödött a magyar kontingens, hiszen a saját nevelésű játékosok, illetve Takács Bernadett mellé érkezett Kaposvárról kölcsönbe Vacsi Evelin és Császár Norina, Jászberényből Blázsovics Dorka, Debrecenből Péteri Vanda, de jó úton halad a már tavaly is Szombathelyen játszó Cicic Marija ismételt kölcsönbevétele.

A szakmai stábban is komoly változások történtek, hiszen a kispadra az eddig a Békéscsaba másodedzőjeként tevékenykedő Leiszt Máté ült le, aki a nyáron a történelmi negyedik helyig vezette az Universiade-válogatottat.

„Mi a többi csapathoz képest valamivel később kezdtük el a felkészülést, de nem is sietünk sehova, fokozatosan akarom összerakni a csapat játékát. Nem szeretek helyezést kitűzni célul, inkább az az elvárás a lányok felé, hogy minden meccsen a megfelelő hozzáállással és küzdeni akarással játszanak, és ha ez így lesz, akkor nem marad majd el az eredmény sem. Mindenképpen szeretnénk majd meglepetésgyőzelmeket is aratni, és annyit azért kijelenthetek, hogy a kieső zónát messze el akarjuk kerülni” – nyilatkozta honlapunknak a tréner.

A csapat az Extraliga nyitófordulójában a kupagyőztes Fatum-Nyíregyházát fogadja október 12-én, de előtte lesz már egy megmérettetésük október 1-én, mégpedig a Magyar Kupa selejtezőn lépnek majd pályára az NB II-es Debreceni EAC otthonában.

 

A Hungast Haladás játékoskerete: Blázsovics Dorka (átló), Császár Norina (ütő), Csóka Lili (feladó), Stephanie Lojen (kanadai – liberó), Marton Gabriella (ütő), Genesis Miranda (Puerto Ricói – ütő), Péteri Vanda (átló), Sharanda Pickering (Brit Virgin-szigeteki – center), Takács Bernadett (átló), Vacsi Evelin (center), Sophie Wallner (osztrák – ütő), Zoltán Anna (liberó)

A szakmai stáb: Leiszt Máté (vezetőedző), Tóth Dániel (másodedző), Leiner Péter (statisztikus), Pintér Ágnes (gyúró)