A BL-főtábla a Vasas célja az őszi „hadjáratban”

dav

Megtartotta idény eleji sajtótájékoztatóját a nőknél bajnoki címvédő Vasas Óbuda. A piros-kékeknek a nemzetközi színtéren a Bajnokok Ligája-főtábla, a hazai sorozatokban pedig a bajnokságban és a kupában is a döntőbe jutás a céljuk.

 

Az együttes keddi, idénynyitó sajtótájékoztatóján Sarlós Márton ügyvezető azt mondta: a szezont két részre kell bontani, ősszel a BL, tavasszal a magyar sorozatokra koncentrálva.
„Kemény munka vár mind a játékosokra, mind a stábra, de azt gondolom, készen állunk a kihívásokra” – fogalmazott a sportvezető. Hozzátette, a bajnoki cím után magasra került a mérce, de a jelenlegi kerettel nem tűzhetnek ki más célt, mint sportágtörténelmet írva bekerülni Európa legjobb húsz csapata közé, a magyar sorozatokban pedig fináléba jutni.

Markovits László, a Vasas SC elnöke szerint a Jámbor János többségi tulajdonában lévő röplabda-szakosztály kiválóan építkezik, ezt bizonyítja a csapat tavaszi sikere.
„Manapság minden sikeres csapatnál elengedhetetlen, hogy a szponzorok, vagy egy mecénás mögé álljon. Mi az anyaegyesület részéről az ő általuk biztosított összeg kiegészítésével szeretnénk minél nagyobb mértékben hozzájárulni a sikerekhez” – mondta Markovits, aki szerint a következő években a Folyondár utcai létesítmény teljes körű felújítása lesz a legfontosabb feladatuk, ezzel biztosítva a megfelelő infrastrukturális hátteret a röplabdásoknak.

Az óbudaiak nyáron öt játékost szerződtettek, a feladóátló dán Trine Kjelstrup mellett csak olyan játékosokat, akiket jól ismer a szakmai stáb. A szerb-magyar kettős állampolgárságú center Sanja Kalicanin Nyíregyházáról érkezett, az ütő Hajós Aliz és a magyar válogatott feladó Bleicher Réka Újpestről igazolt Óbudára, míg az ugyancsak magyar válogatott center Gyimes Zsófia az Egyesült Államokból tért haza.

Az együttes lengyel vezetőedzője, Jakub Gluszak számára a legfontosabb, hogy csapata a szemnek is tetszetős röplabdát játsszon.
„Idén is mindig csak mérkőzésről mérkőzésre tekintünk előre. A Bajnokok Ligája teljesen más sorozat, mint amelyekben eddig szerepeltünk, hiszek benne, hogy ebben a nagy kalandban részt tudunk venni” – utalt arra Gluszak, hogy a BL-főtábla kiharcolása sportágtörténeti tett lenne, magyar csapat ugyanis soha nem szerepelt még az európai elitsorozat legjobbjai között.

„Szeretném, ha a csapat megismételné legalább a tavalyi teljesítményét. A BL egy újabb lépcsőfok lenne mindannyiunk pályafutásában, szeretnénk megtenni ezt a lépést” – fogalmazott Bleicher Réka, aki nyáron a nápolyi Universiadén és a budapesti Európa-bajnokságon is ott volt a magyar válogatottban.

A csapat felkészülése hat hete tart, s már hat edzőmérkőzést is lejátszottak, amelyből ötöt megnyertek. A BL-rajtig további három felkészülési meccset játszanak még.

A Vasas Óbuda első meccsét a BL-selejtezőben, október 7-én Montenegróban, a ZOK Luka Bar otthonában játssza, a visszavágóra pedig egy héttel később, a Ludovika Arénában kerül sor. Amennyiben sikerül kiharcolni a továbbjutást, úgy már közvetlenül a főtáblára jutásért az albán Partizani Tirana és a bosnyák bajnok Jedintsovo Brcko párharcának győztese vár a piros-kékekre, míg a bajnokságot október 11-én a Jászberény vendégeként kezdik.

Az óbudaiak nemzetközi kupameccseit a DIGI Sport televízió közvetíti a találkozókról pedig az origo.hu-n olvashatnak majd helyszíni beszámolókat.

A sajtótájékoztató helyszínén, az Óbudai Autójavító Kft. székházában jelentették be azt is, hogy a bajnoki idény során a cég három autó használatával támogatja a klubot.

(Forrás: hunvolley/mti)