Két lépés előre és a kupaelődöntő a cél Jászberényben

Már egy hónap sincs hátra a bajnokság rajtjáig, a csapatok zöménél kialakultak a játékoskeretek és már javában zajlik a felkészülés. A női Extraliga csapatait bemutató sorozatunk negyedik részében a Jászberény együttesét mutatjuk be.

 

Bár a Magyar Kupában sikerült bejutni a négy közé, a bajnokságban némi csalódásra csak a nyolcadik helyen végzett a jászberényi csapat.

Talán emiatt is, de jelentősen kicserélődött a gárda játékoskerete, az előző évi csapatból mindössze a szerb Ivana Bulajics és a saját nevelésű Faragó Fanni maradt a klubnál, míg visszatért Borsos Lili, s vele együtt jött az MTK-tól Szerényi Gréta, Radomszki Boglárka és Tóth Eszter Budaörsről, míg a másodedző, Mészáros Péter lánya, Zsófia a Palotától érkezett. Emellett egy brazil, egy lengyel és egy ukrán légiós igazolt még a klub, amely remekül szerepelt a múlt hétvégi saját rendezésű felkészülési tornáján: a jászberényiek százszázalékos teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet.

A szakmai stábban is jelentős változások történtek, hiszen Deme Gábort Makai Péter váltotta a kispadon, aki így értékelte a Szeles Péter Emléktornán elért első helyet:

„Nem számítottunk ilyen jó szereplésre. Sőt a torna előtt elmondtam a játékosaimnak, nem az eredmény az elsődleges, hanem az, hogy működőképessé formáljuk a játék- és védekezési rendszerünket. Persze az, hogy hazai pályán megnyertük a tornát, nem mellékes, de hangsúlyozom, az is felkészülési mérkőzésekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni.”

Ami az októberben rajtoló idényt illeti, a vezetőedző szerint, ha két helyet előbbre tudnának lépni az előző évi nyolcadik helyhez képest, akkor már elégedettek lesznek, a Magyar Kupában azonban idén is a négy közé jutnának, hiszen águkon nincs más Extraligás csapat: a nyolc közé kerülésért a Tatabánya és a Budaörs párharcának győztesével csapnak össze és ha ezt sikerrel veszik, akkor várhatóan a Balatonfüred lesz majd az ellenfelük.

 

A Jászberény VT játékoskerete: Borsos Lili (center), Faragó Fanni (ütő), Ivana Bulajics (szerb – center), Mészáros Zsófia (feladó), Mizsei Leila (liberó), Radomszki Boglárka (liberó), Iga Piatek (lengyel – liberó), Jekatyerina Silcsenkova (ukrán – ütő), Shefaget Alishanova (azeri – feladó), Szerényi Gréta (center), Tóth Eszter (ütő), Jessica Ventura (brazil – ütő)

A szakmai stáb: Makai Péter (vezetőedző), Mészáros Péter (másodedző), Csirke Dávid (erőnléti edző), Koczka Adrienn (gyúró), Bajnainé Agócs Gabriella (statisztikus)