Nemzetközi mérkőzéseken formálódik a BRSE együttese

Immár teljes stábbal és az Európa-bajnokságon szereplő válogatott játékosokkal kiegészülve készül az új évadra a BRSE női röplabdacsapata. A csabaiak újult lendülettel és komoly célokkal vágtak neki a munkának, és abban bíznak, hogy sikerül ismét kiemelkedő eredményeket elérni.

Az új vezetőedző, a szlovén Vasja Samec Lipicer a klub hivatalos honlapján elmondta, hogy az előzetes terveknek megfelelően zajlott az alapozó időszak, és most már jóval nagyobb hangsúlyt kapnak a technikai és taktikai elemek. A lányok ennek megfelelően a múlt hét végén Lugosra látogattak, ahol a román első osztályban szereplő, a Challenge Kupa-indulást is kiharcoló helyi együttes ellen mérték le, hogy hol tartanak. A találkozó végül nagy küzdelmet és 2-2-es döntetlen eredményt hozott.
– Ez volt az első mérkőzésünk ebben a felállásban, látszott még az összeszokottság hiánya. A Lugos előrébb tart nálunk csapatjátékban. Láttam biztató jeleket, de rengeteg munka vár még ránk, hogy a megfelelő szintre jussunk – értékelt a vezetőedző.
A BRSE az előttünk álló hétvégén Lengyelországban vív két felkészülési mérkőzést, nívós, élvonalbeli ellenféllel szemben. A szimpatizánsoknak pedig már nem kell sokat várniuk arra sem, hogy élőben lássák a 2019/2020-as szezon csapatát, ugyanis a klub nemzetközi tornát szervez. Szeptember 27. és 29. között a román CSM Targoviste és a Jászberényi RK teszi majd tiszteletét a csabai sportcsarnokban.
A klub információi szerint a játékoskeretet illetően lesznek még változások. A magyar nemzeti csapatnál is számításba vett feladó, Cicic Marija iránt több hazai és külföldi klub is érdeklődött. A fiatal játékos jelenleg Szombathelyen tartózkodik és amennyiben a szakmai és az adminisztratív kérdésekben meg tudnak egyezni a felek, akkor a 2019/2020-as szezont Haladás gárdájánál folytatja kölcsönben.


A BRSE egyik új szerzeménye, az amerikai feladó, Ashley Evans komoly tervekkel kezdte el a munkát új állomáshelyén.
– A klubnak sikeres múltja van, több bajnoki cím tulajdonosa, nemzetközi sorozatok állandó résztvevői. Az idei Challenge Kupa szereplést nagyszerű lehetőségnek tartottam. Eldöntöttem, hogy ebben a szezonban még magasabb szinten szeretnék játszani. Emellett csak jó dolgokat hallottam a klubról, a csapatról és magáról az országról is. Úgy éreztem, hogy a klub céljai megfelelnek az én céljaimnak. A lányok nagyon kedvesek, azonnal bevettek a csapatba. Mindenki jól beszél angolul, ami megkönnyíti a dolgom. Nemrég meghívtak Szedi meglepetés bulijára is, ami nagyon jól esett, ott volt az egész csapat – nyilatkozta a játékos.

A BRSE játékoskerete: Bodnár Dorottya (center), Bodovics Hanna (center), Fábián Fanny (feladó), Barbara Dapic (horvát – átló), Ashley Evans (amerikai – feladó), Glemboczki Zóra (ütő), Karla Klaric (horvát – ütő), Molcsányi Rita (liberó), Pekárik Eszter (center), Rády Boglárka (liberó), Sebestyén Flóra (ütő), Szedmák Réka (ütő), Szűcs Gréta (center)

A szakmai stáb: Vasja Samec Lipicer (vezetőedző), Nacsa Gábor (másodedző), Filius István (edző), Karolj Ferenc (erőnléti edző), Antonio Ferrari (statisztikus), Knyihár János (fizióterapeuta)