Jan De Brandt: A győztes bemutatkozás jó alap lehet a folytatásra

Jan De Brandt, a magyar női röplabda-válogatott belga szövetségi kapitánya szerint tökéletesen sikerült csapata felkészülése a jövő pénteken rajtoló, budapesti társrendezésű Európa-bajnokságra.

 

A szakember az M1 aktuális csatornán pénteken emlékeztetett rá: a felkészülést már májusban megkezdték, az Európa-liga Arany divíziójában sok meccset játszottak, sok játékossal, majd Spanyolországban, Görögországban és Szlovákiában edzőtáboroztak.

„A nagyszerű befejezésre pedig Szombathelyen került sor, ahol a Savaria-kupán vettünk részt” – utalt a kapitány a szerdán befejeződött, ötcsapatos nemzetközi tornára, amelyen negyedik lett az együttese. Hozzátette: a két győzelem és a két vereség mellett különösen fontosnak tartja, hogy csapatként tudtak működni.

„A női röplabdában nagyon számítanak az érzelmek, az emóciók. Egy csapat majdnem olyan, mint egy család. Fontos, hogy a játékosok összedolgozzanak, amit sikerült elérnünk. Technikai és fizikai szempontból is jól kell teljesítenünk, de hangsúlyt kap a mentális erő, hogy ne adjuk fel a küzdelmet és segítsük egymást” – emelte ki De Brandt.

Az Eb-re utalva hangsúlyozta: a hazai tornán különösen fontos lesz az első meccs az észtek ellen, mivel az erőviszonyok ismeretében a leggyengébb riválissal kezd a magyar válogatott.

„A győztes bemutatkozás jó alap lehet a folytatásra” – mondta. A célokkal kapcsolatban közölte: a csoportból mindenképpen szeretne továbbjutni az együttes, ehhez a négyben kell végeznie.

„Ha az első vagy a második helyen tudnánk továbbjutni, az erőviszonyok ismeretében kisebb csoda lenne. Amennyiben pedig a harmadik vagy a negyedik pozícióban végzünk, akkor találkozhatunk a világbajnoki címvédő szerbekkel, ami nagy hírverés lenne Magyarországon a sportágnak és nagy élmény a magyar játékosoknak” – nyilatkozta.

A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitányával készített teljes interjú megtekinthető itt:
https://www.mediaklikk.hu/video/ma-este-2019-08-16-i-adas/

A magyar csapat augusztus 23-án, pénteken kezdi a budapesti Eb-t Észtország ellen a Papp László Sportarénában, 24-én Románia, 26-án Azerbajdzsán, 28-án Horvátország, 29-én Hollandia következik.

Jegyek: www.eventim.hu