Vihar és Mészáros/Budai győzelem a Last Minute Lupa Kupán

Közel száz strandröplabdázó vette birtokba július 28-án a Lupa Beach, Budapest Tengerpartjának strandröplabda pályáit. Beszámoló vasárnapról.

 

Vasárnap is azok jártak jól, akik gondoskodtak maguknak esőkabátról és meleg ruházatról: a délelőtti napsütést később óriási vihar követte. Emiatt ezen a napon is meg kellett szakítani a versenyt, azonban a szünetet követően a játékosok ismét töretlen lelkesedéssel folytatták a küzdelmeket!

A felnőtt férfiaknál 18 páros döntött úgy, hogy kihasználja az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság Döntője előtti utolsó felkészülési és pontszerzési lehetőséget. A nagy tét ellenére is sportszerű, remek hangulatban zajlottak a mérkőzések. Némi meglepetésre a bronzmérkőzésen a Solti/Ghazal páros győzött a korábbi bajnok Kaszap/Nacsa duó ellen, míg a döntőben, egy szoros mérkőzésen Mészáros Zoltán és Budai Balázs nyert 22:20-ra Oszlányi Simon és Domján Sebestyén ellen.

Az U22-es lányoknál 24 páros versenyzett, akik először háromcsapatos csoportokban mérték össze erejüket, majd egyenes kieséses rendszerben juthattak el a helyosztókig. A 3. helyet a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dóra és Ligárt Anna szerezte meg, mivel a gödöllői páros 11:8-as vezetésénél a Kemenczei-ikrek sérülés miatt kénytelenek voltak feladni a bronzmérkőzést. A döntőben színvonalas játékkal diadalmaskodott Császár Norina és Juraszik Patrícia a siófoki felnőtt ob-fordulón 3. helyezést elérő Divényi/Réthelyi duóval szemben.

A szervezők mindenkinek köszönik a részvételt!

 

A Budapest Pictures jóvoltából már elérhetők a versenyről készült fényképek és az esemény hangulatvideója, melyek az alábbi linkeken tekinthetők meg.

Hangulatvideó:
https://www.youtube.com/watch?v=BArOYEpO2Xg

A szombati versenynapról készült képek:
https://drive.google.com/drive/folders/1geFjByug3a98padZGPW0kXjpulBqHGVy

A vasárnapi versenynapról készült képek:
https://drive.google.com/drive/folders/14Rsz7hhWQc3_-DyoQKqURHS5fO16cY2s

A felnőtt férfi „A” kategóriás verseny első négy helyezettje:
1. Mészáros/Budai
2. Oszlányi/Domján
3. Solti/Ghazal
4. Kaszap/Nacsa

A 4*-os U22 női verseny első négy helyezettje:
1. Császár/Juraszik
2. Divényi/Réthelyi
3. Kristóf/Ligárt
4. Kemenczei/Kemenczei