Neves centerekkel erősített a kaposvári együttes

Jó nevű, eddigi pályafutásuk alatt már komoly eredményeket elérő centerekkel erősítette meg keretét az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapata. A következő évadban Sasa Nedeljkovic vezetőedző együttesében szerepel majd a 28 esztendős, 188 centi magas Lorena Sipic, valamint a 27 éves, 190 centi magas szerb Dubravka Djuric.

A spliti születésű Sipic előbb a horvát bajnokságban tette le a névjegyét, 2011 és 2015 között pedig Franciaországban légióskodott. Ezt követően egy szezon erejéig visszatért szülőhazájába, majd Románia, újra Franciaország, legutóbb pedig Németország következett a sorban. Sipic legutóbb a német élvonalban szereplő Nawaro Straubing egyik centere volt.
A remek képességű játékos a horvát ifjúsági és junior válogatott után a felnőtt nemzeti együttesben is megcsillogtathatta képességeit 2011 és 2013 között. Klubszinten is emlékezetes éveket zárt: a 2010/2011-es évadban játszott a Bajnokok Ligájában, a 2012/2013-as bajnokságban pedig a francia bajnokság legjobb tíz blokkolója közé került. 2016-ban horvát kupát és szuperkupát nyert, a bajnokságban pedig döntős volt a Kastela gárdájával. Egy évvel később a román kupában vívhatott döntőt csapatával.


– Nagyon örülök, hogy az egyre erősebb magyar Extraligában folytathatom a pályafutásomat egy olyan csapatban, amely évről évre fejlődik, és számomra is szimpatikus célokat fogalmazott meg. Alig várom, hogy megismerhessem a várost és az új csapattársaimat – nyilatkozta a sportolónő.


Dubravka Djuric az elmúlt években, amellett, hogy színvonalas bajnokságokban játszott, rendszeres szereplője volt a nemzetközi kupasorozatoknak is. A szerb Stara Pazova, valamint a román Alba Blaj és CSM Targoviste együttesében számos emlékezetes találkozón léphetett pályára a nemzeti bajnokságokban, illetve az európai porondon. A 2018/2019-es évadban a román bajnokságban a harmadik helyet szerezte meg csapatával, a Román Kupában pedig döntőt játszott. A színes pályafutás újabb állomása Magyarország lesz, és a center szeretné nálunk is letenni a névjegyét.
A kaposvári egyesület vezetése az igazoláshoz annyit fűzött hozzá, hogy az elmúlt szezon végén, Leidgeb Noémi és Harmath Zsófia távozásával, nehéz helyzetbe került a szakmai vezetés, ugyanis csak egy center, a magyar válogatott Vacsi Evelin maradt a keretben ezen a poszton. Az elmúlt hónapok erőfeszítései ellenére sem sikerült a kívánalmaknak megfelelő magyar játékossal megállapodni, így B-tervként a nemzetközi piacon kellett szétnézni, és megfontolt, jó döntést hozni.