Nyíregyházán folytatja a szlovák válogatott csapatkapitánya

Újabb neves játékos érkezését jelentette be a Fatum-Nyíregyháza Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes női csapatának vezetése: a szabolcsi együttesben folytatja pályafutását a szlovák válogatott csapatkapitánya.

Barbora Koseková neve ismerős lehet a honi röplabdabarátoknak, hiszen a 2017/2018-as idényben a Békéscsaba csapatával MEVZA-kupát és bajnokságot nyert. A 25 éves válogatott feladó a következő idényben visszatér Magyarországra, immár a BRSE nagy riválisának számító Nyíregyháza együtteséhez.

„Amikor először Magyarországon játszottam, nem tudtam mi vár rám, de meg kell, hogy mondjam, pozitívan csalódtam. Különösképpen az első pár csapat nagyon magas szintet képvisel. Nagyon jól emlékszem, hogy két évvel ezelőtt a kupában és a bajnokságban is a Nyíregyházával, mindig nagyszerű mérkőzéseket játszottunk, ahol mindig az utolsó pontig kellett harcolni. Már nagyon várom, hogy ebben a csapatban játszhassak, mert a Fatum ebben a szezonban is nagyon sikeres volt. Az elvárásaim nagyon magasak: úgy gondolom, ha keményen dolgozunk, meg tudjuk nyerni a kupát és a bajnokságot is. Mindent meg fogok tenni annak érdekebén, hogy egy sikeres szezonunk legyen, sok győzelemmel” – nyilatkozta a játékos az egyesület honlapján.

A feladó fiatal kora ellenére a szlovák válogatott csapatkapitánya lett, és a magyarokhoz hasonlóan az augusztusi Európa-bajnokságra készül. Csapata Pozsonyban játssza majd a csoportmeccseket, és mindenki abban bízik, hogy továbbjutnak majd a negyeddöntőbe.