Nem indul a SZESE-Győr a férfi NB I-ben

Szomorú közleményt kapott az MRSZ médiaosztálya, az egy éve a férfi NB I-be visszajutó SZESE-Győrtől, amelyet most változtatás nélkül közlünk.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kedves Szurkolóink, tisztelt Támogatók!

 

A SZESE Győr vezetése sajnálattal tudatja a közvéleménnyel, hogy habár a pályán elért eredmények alapján jogosult lenne a legmagasabb osztályban való indulásra, a következő szezonban nem indít csapatot a férfi röplabda NB I-ben, s visszalép a másodosztályba.

A döntést befolyásoló tényezők egyike, hogy a SZESE nem professzionális sportegyesület, s nincs olyan gazdasági társaság, ami jelenleg a profi csapat működtetését vállalná. A SZESE a jelenben is nagy erőforrásokat mozgat a sportág fejlesztése érdekében, nagyszabású strandröplabda beruházás pályázati előkészületit menedzseli, együttműködve partnereivel a Széchenyi István Egyetemmel és Győr Önkormányzatával.

Egyesületünk vezetése a bajnokság végén kísérletet tett arra, hogy egy nonprofit vállalkozáson keresztül, az NB I-es indulási jogokat átadva csapatot indíthasson a legmagasabb osztályban. Ezt kedvezményes terembérlettel és a jogok díjmentes átruházásával az egyetem vezetése is támogatta volna, azonban a piaci szektorban nem találtunk ehhez megfelelő támogatókat.

Az NB I megmutatta azt is, hogy nem lehet kizárólag egyetemista játékosokra támaszkodni, hiszen a profi sport és a tanulás csak nagyon nehezen összeegyeztethető. Egyesületünk a továbbiakban is biztosítja az amatőr sport és a tanulás lehetőségét, amit korábban célként kitűzött, s az utánpótlás bázisunk felépítése lesz a következő időszak legnagyobb feladata. Az a jövő kérdése lesz, hogy épülhet-e gazdasági társaság működtette professzionális csapat erre az utánpótlás műhelyre.

Az NB I-es bajnokság megtanított minket arra, hogy milyen professzionális körülmények és stáb szükséges ehhez a szinthez, szaktudásban mi is rengeteget fejlődtünk. E célunkból továbbra sem szeretnénk engedni és azon leszünk, hogy hasonló szinten tudjuk folytatni a megkezdett munkát. Tovább szeretnénk erősíteni a röplabda sportág regionális elismertségét és ismertségét, amire nagy szükség van, hogy további támogatókat találjunk.

Tisztelettel:
A SZESE Győr vezetése