Amerikai feladó Békéscsabán

Amerikai válogatott kerettag feladóval erősített a BRSE. A 24 éves, 185 cm magas Ashley Evans már az egyetemi bajnokságban is kiemelkedő játékosnak számított, a szakemberek nemzetközi szinten is fényes jövőt jósolnak neki.

 

Az ötszörös magyar bajnok klubhoz, a szezon végéig szóló szerződést aláíró játékos egyik legfőbb célja, hogy olimpiai játékokon képviselje hazáját, azaz bekerüljön a világelitbe tartozó amerikai nemzeti csapatba. Az első lépéseket megtette, hiszen a szövetségi kapitány Karch Kiraly invitálására, augusztus hónapban a TEAM USA edzőtáborában készül a válogatottal.

Asley tavaly már belekóstolt a légióskodásba, hiszen a spanyol Longrono együttesét spanyol bajnoki címig és kupagyőzelemig vezette. A játékos augusztus utolsó hetében érkezik Békéscsabára.

A jövő hét során további bejelentések várhatóak, többek között a vezetőedző kilétéről is. Az már korábban kiderült, hogy az olasz Antonio Ferrari statisztikusként, míg a neves vajdasági szakember Karolj Ferenc erőnléti edzőként lesz tagja a szakmai stábnak. Eldőlt az is, hogy távozik Leiszt Máté, aki az elmúlt két esztendőben másodedzőként dolgozott Békéscsabán.