Az ifjúsági olimpiai bajnok sem jelentett akadályt Hajósnak és Strélinek

A fiúknak sikerült, a lányoknak sajnos nem – röviden így lehet összefoglalni magyar szempontból a göteborgi U20-as strandröplabda Európa-bajnokság első napját.

 

Ifjúsági olimpiai negyedik hely ide, U19-es vb és U18-as Eb kilencedik hely oda, Hajós Artúrt és Stréli Bencét csak a 32., azaz utolsó helyen emelték ki a rendezők a fiúk mezőnyében. Vesztükre, mert így a saját, első helyen kiemelt párosukkal kerültek egy csoportba, ráadásul pont a svédek ellen kezdték az Eb-t. Nem is akárhogyan, az első szettben 21:14-re a másodikban 21:16-ra győzték le Buday Balázs tanítványai a hazai duót, amelynek ráadásul egyik tagja, Jonatan Hellvig tagja volt az ifjúsági olimpiát megnyerő kettősnek (Buenos Airesben éppen ők győzték le a mieinket az elődöntőben). Nyilvánvalóan nem ilyen kezdésben reménykedtek a svédek, a mieink viszont így önbizalomtól duzzadóan várhatják a pénteki törökök és ciprusiak elleni találkozót.

Az első helyen kiemelt hazai páros elleni sikert két hete Vasvári Zsófi is átélhette a badeni U18-as Eb-n, ahol Vecsey Fannival végül egészen a magyar Eb-rekordot jelentő nyolcadik helyig jutottak. Most nővérével, Vasvári Eszterrel állt rajthoz, de a badeni Eb igencsak visszaköszönt Göteborgban is: mostani első ellenfelük a dán páros volt, amelynek egyik tagja, Clara Windeleff ellen harcolták ki két hete a lányok a történelmi nyolc közé jutást. Ezúttal sajnos az északiaknak sikerült a visszavágás, mert két játszmában ők győztek. Zsófinak a második ellenfélnél is volt ismerős, mert az akkor a negyeddöntőben a mieinket legyőző, végül az ezüstéremig jutó spanyoloktól volt itt Tania Moreno. Soós Izsák tanítványainak nem sikerült revansot venniük, a hispánok elég sima sikert arattak. A továbbjutásért a lányok pénteken a lengyel kettőssel vívnak majd ki-ki mérkőzést.

U20-as strandröplabda Eb, Göteborg
Csoportmérkőzések, fiúk
Hajós/Stréli (32. kiemelt) – Molin/Hellvig (svéd, 1.) 2:0 (14, 16)
06.28 10:40 Hajós/Stréli – Ozdemir/Cebeci (török, 16.)
06.28 17:40 Hajós/Stréli – Siapanis/Savvides (ciprusi, 17.)
Lányok
Vasvári E./Vasvári Zs. (22.) – Windeleff/Mellmolle (dán, 11.) 0:2 (–13, –14)
Vasvári E./Vasvári Zs. – Álvarez/Moreno (spanyol, 6.) 0:2 (–8, –12)
06.28 13:20 Vasvári E./Vasvári Zs. – Stadnik/Herrmann (lengyel, 27.)