Norvég válogatott feladó a MAFC-BME csapatában

Norvég válogatott feladót igazolt a MAFC-BME férfi röplabdacsaata, és ugyacsak a fővárosi együttesben folytatja pályafutását a magyar válogatott Gebhardt Norbert.

Henrik Hole fiatal kora ellenére már 18-szor lépett pályára a norvég felnőtt válogatottban – írja a szakosztály közösségi oldala. Az előző szezont a Koll IL csapatánál töltötte, mellyel első helyen végeztek a 2018/2019-es norvég Mizuno Ligában, és nem mellesleg az All Star csapatba is beválasztották.
– A családban mindenki röplabdázott vagy még mindig játszik, így nem volt kérdés, hogy én is ezt a sportágat választom, hiszen szinte a pálya mellett nőttem fel. Az idén fejeztem be főiskolai tanulmányaimat és mindenképp szerettem volna kipróbálni magam, mint „főállású” sportoló. Úgy gondolom a Magyar bajnokság és a MAFC csapata kiváló döntés lesz első légiós szezonomnak. Nagyon bízom benne, hogy versenyképes csapat leszünk és trófeákért fogunk küzdeni a következő idényben – nyilatkozta a feladó.

Gebhardt Norbert a bajnoki címvédő Vegyész RC csapatából igazol Budapestre. A 2017 óta felnőtt válogatott ütőnek több ajánlata is volt, mégis a MAFC mellett döntött
-Egyértelműen számított a döntésemben az edzőpáros, ifjabb Nagy Péter és Horváth András személye. Tetszettek a tervek, hogy egy fiatal csapatot építenek. Pár leendő csapattársamat régebbről is jól ismerem, volt, akivel már korábban együtt játszottunk. A terveim közé egyértelműen az éremszerzést sorolnám, mind a kupában, mind a bajnokságban. Úgy gondolom, a kialakult kerettel ez sikerülhet is. Kemény munka vár ránk, de én már izgatottan várom a bajnoki rajtot – fogalmazott Gebhardt Norbert.