Nyolc év után tér haza Magyarországra az UTE új igazolása

Az elmúlt nyolc évet Franciaországban töltötte az UTE friss igazolása, Lacombe (Takács) Zsófia. A kétszeres magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes, 43-szoros válogatott játékos döntésének a lilákon kívül talán a családja örült a legjobban.

– Igazi 4 gyermekes sportcsaládban nőttem fel, gyerekkoromban atletizáltam, a röplabdát pedig 11 éves kezdtem el Czah Éva edzésen, az akkori RSE-ben. 13 évesen kerültem a Vasasba, és egy évre ra már a felnőtt csapatban találtam magamat legfiatalabbként. Itt összesen 8 évet, a BSE-ben pedig 3 évet töltöttem. 2 Magyar Bajnoki és 2 Kupa győzelemnek örülhettem, és 43-szor öltöttem magamra a válogatott mezt. 2010-ben diplomáztam gyógytestnevelő-testnevelő szakon, és tanítottam is egy évet a Toldy Ferenc Gimnáziumban, ahol a fiú röplabda csapatommal magyar bajnokok lettünk. 2011-ben jött a lehetőség, hogy Franciaországba igazoljak, és egy pillanatig sem volt kérdés, hogy kipróbáljam magamat külföldön. Az Újpestet természetesen nem lehet nem ismerni, nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy múltú klubnak most én is a részese lehetek. Az Újpestet azért választottam, mert minden szempontból jól strukturált, profi hozzáállású csapatnak gondolom. az utóbbi 2-3 évben marketinggel és managementtel foglalkoztam férfi és női csapatoknál, remélem a kinti tapasztalataimat megoszthatom itthon is majd. Természetesen Kántor Sándor személye is nagyban befolyásolt, hisz kinek ne lenne kihívás egy ilyen legendával együtt dolgozni? A családom természetesen nagyon örül, hogy közelebb leszünk, főleg a lassan másfél éves Louisa miatt. Már jó rég jártak röplabdameccsen, de szerintem így nem bánják majd. A férjemnek pedig még egyszer itt is szeretném megköszönni, hogy támogatott ebben a döntésben – nyilatkozta Zsófia az egyesület honlapján.


Továbbra is az UTE játékosa lesz Valerin DeLacruz Carabali. A kolumbiai center az év elején csatlakozott a fővárosiakhoz, és magabiztosan segítette a csapatot, amikor lehetőséget kapott.

A szintén center Nagy Viktória három éve érkezett Újpestre és sikerült vele is megállapodni a folytatásról.