Bronzérmes lett a szenior-válogatott Ostravában

Rangos öregfiúk-tornán vett részt a hétvégén a magyar szenior-válogatott a csehországi Ostravában, az MRSZ támogatásával, s végül a bronzérmet szerezték meg a fiúk.

 

Három napos torna első nap első meccsét a magyar csapat játszotta Szlovénia ellen. A mieink az elején még kicsit összeszokatlanok voltak, s 2:1-es vereséget szenvedtek, majd délután az olaszoktól is vereséget szenvedtek, azonban két késhegyre menő játszmában (25:23, 27:25).

Szombaton délelőtt aztán a spanyol válogatott volt az ellenfél, amely ellen fordulatos, nagy csatában sikerült nyerni 2:1-re (21:25, 26:24, 15:14), pedig a spanyoloknál három olyan játékos is szerepelt, aki részt vett az 1992-es olimpián. Délután aztán a mallorcai csapatot is sikerült legyőzni 2:0-ra, majd az utolsó mérkőzésen a lengyelek ellen léptek pályára, annak tudatában, hogy ha 2:0-ra nyernek, akkor övék a harmadik hely.

Nagy akarattal, lelkesedéssel sikerült ezt is megnyerni, így a spanyol, és az olasz csapat mögött a mieink megszerezték a bronzérmet, míg Schildkraut Krisztián különdíjban részesült, de dicséret illeti az egész csapatot is.