Bleicher Réka: új csapat, új kihívások

Az MTK-hoz távozó Durst Anna pótlására nem akárkit szerződtetett a Vasas Óbuda bajnokcsapata: a magyar válogatott Bleicher Réka lesz Ana Tiemi párja a feladó poszton a 2019-2020-as szezonban. Bleicher az Újpesttől érkezik a Folyondár utcába.

– Valóban, sok klubot megjártam, de piros-kékben még nem játszottam – nyilatkozta az új játékos a Vasas honlapján. – Őszintén szólva nagyon várom, hogy Vasas-mezben lépjek pályára, mert már amikor utánpótláskorú voltam, akkor is ellenük játszani, ellenük nyerni mindig nagy kihívás volt. Ez a felnőtt mezőnyben sem volt másképp, amikor sikerült a Vasast elkapnunk, nagy fegyvertény volt. Most, hogy bajnok lett a Vasas, különösen nagy megtiszteltetés volt, hogy ismét szóba került a nevem a csapatnál, és ez bár közhelyesen hangzik, de tényleg így gondolom. Mivel már egy ideje tudom, hogy ide szerződök, a válogatottban Dékány Bernivel és Török Katával sokat beszélgettünk arról, milyen is volt a csapat. Megerősítettek abban, amit gondoltam, hogy egyáltalán nem egy zárkózott közösség voltak, szóval nem aggódom. Amúgy is annak a híve vagyok, hogy ha emberileg el tudom magam fogadtatni a többiekkel, akkor a jó játék is társulni fog hozzá. Azt gondolom, a játékosok vannak olyan profik, hogy ezzel ne legyen gondom, biztos vagyok abban, hogy gördülékeny lesz a beilleszkedésem.

– Az elmúlt években szinte minden csapatodban kimondottan első számú feladó voltál, most viszont a magyar mezőny talán legjobb játékmestere lesz a társad. Nem félsz attól, hogy kevesebb lehetőséged lesz megmutatni magad?

– Őszintén szólva állok a kihívás elé! Eddig minden klubomban a feladótársammal volt a legjobb a viszonyom, úgyhogy nem gondolnám, hogy bármi konfliktus lesz közöttünk Anával. A válogatottban Tálas Zsuzsival is nagyon jól kijövünk, noha egymás konkurenciái vagyunk. Sosem voltam az a furkálódós típus, Ana sem tűnik annak. Kívülről rendkívül profi játékosnak tűnik, tisztelem a múltja, az elért eredményei, és az előző szezonban mutatott teljesítménye miatt, szeretnék a lehető legtöbbet tanulni tőle, kihasználni azt, hogy itt van és a magyar bajnokságban játszik. Ha körbenézek a mezőnyben, és egy feladót kell választanom, aki mellé-mögé beállok, akkor vakon őt választanám. Eddig mindig próbáltam úgy alakítani a pályafutásomat, hogy sokat játsszak, kezdő legyek, de aztán sokszor magamra is voltam utalva. Most úgy döntöttem, megnézem a másik utat, Kubától és Anától is szeretnék minél többet tanulni, ellesni a profi mentalitást.

Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője azt mondta, Rékának nemcsak a következő szezonban, hanem hosszú távon is fontos szerepet szánnak.

– Örülök, hogy egy ilyen kaliberű játékost tudtunk szerződtetni Durst Anna távozását követően. Bízom abban, hogy Réka a munkájával és a hozzáállásával is bizonyítja majd, hogy idővel méltó utódja lehet Anának. Szeretnénk már a mostani szezonban is minél több bizonyítási lehetőséget adni neki, mert fontos, hogy minél többet tanuljon – mondta Sarlós Márton.

NÉVJEGY
Név: Bleicher Réka
Poszt: feladó
Születési hely, idő: Budapest, 1995.10.15.
Magasság: 187 cm
Súly: 70 kg
Eddigi klubjai: BSE (2012-2013), TFSE (2013-2014), MTK (2014-2015), Budaörs (2015), Jászberény (2015-2017), UTE (2017-2019)
Legjobb eredményei: bajnoki bronzérmes (2018), Magyar Kupa-bronzérmes (2016)