Gálamérkőzés Demeter mester tiszteletére

A női és a férfiválogatott Európa Liga-mérkőzése után sem ért véget a röplabdás program a Kaposvár Arénában. Ezután köszöntötték ugyanis a Fino Kaposvár leköszönő sikeredzőjét, a korábbi szövetségi kapitányt, Demeter Györgyöt, akinek tiszteletére gálamérkőzést is játszottak.

 

Demeter György a közelmúltban jelentette be, hogy felhagy az edzősködéssel, de természetesen nem távolodik el a helyi röplabdától a jövőben sem. Ennek alkalmából rendezték a gálamérkőzést, ahol a régi kaposvári klasszisok és a szenior válogatott mérte össze erejét.

A kaposváriaknál olyan játékosok jöttek el az úgynevezett Demeter’s Teambe, mint Bugyi József, Dávid Zoltán, Geiger András, Gelencsér Balázs, Kántor Sándor, Laszczik Iván, Karmos Zoltán, Mészáros Dömötör, Mészáros Péter, Pásztor Attila, Tomanóczy Tibor és Urfi Csaba, míg a szenior válogatottat Botyánszki János, Gazsi Péter, Gulyás Ferenc, Király Zsolt, Kovács Attila, Kun László, Ludvig Zsolt, Mezőffy Zsolt, Schildkraut Krisztián, Soós István és Tóth Gábor alkották, a találkozót pedig a legendás játékvezető, Hóbor Béla vezette.

A meccs 1:1-es döntetlennel ért véget, az első szettet 25:16-ra nyerték a kaposváriak, a másodikat 25:23-ra a szenior válogatott, de szinte minden labdamenet élmény volt, menet közben pedig szinte mindenkinek eszébe jutott egy-egy jó sztori az elmúlt húsz-harminc évből.

A találkozó előtt a kaposvári férfiröplabda sikerkovácsát a kezdés előtt Szita Károly polgármester, míg az MRSZ részéről Ludvig Zsolt főtitkár köszöntötte, és a két csapat tagjai sem érkeztek üres kézzel, akik nevében Király Zsolt, a szövetség hagyományőrző bizottságának elnöke adott át ajándékot. Emellett a Fino Kaposvár SE a leköszönő elnökét, Egyed Lászlót és a klub korábbi első emberét, Laszczik Ivánt is köszöntötték.

A gálamérkőzésről készült képgaléria ITT tekinthető meg!