Strandröplabda ob: két Hajós is az elődöntőben

A 16-os főtábla küzdelmeivel folytatódott az MKB-Pannónia strandröplabda országos bajnokság első fordulója Csepelen.

 

Az egész heti esőzés után szombaton rekkenő hőség várt a párosokra, ami néhány versenyzőt alaposan meg is tréfált. Köztük mindjárt az első körben így járt a nőknél a tavalyi ob-döntőn ezüstérmes Háfra Dominika és Szabó Dorottya, akiket a selejtezőből feljutó, tavalyi U22-es bajnok Hajós Aliz és a Vasassal most teremben bajnoki címet szerző Villám Lilla győzött le.

Háfráék ezt követően is szenvedtek, de egy jó páros arról ismerszik meg, hogy akkor is győznek, amikor rosszul játszanak, s így végül négy győzelemmel csak beverekedték magukat az elődöntőbe, ahol viszont a címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra lesz az ellenfelük – miután Szabóék a négybe jutásért éppen a másik Szombathelyi, Lutter párost, a tesókat győzték le –, akik viszont csont nélkül jutottak be a négybe, csakúgy, mint Hajós és Villám. Az elődöntő negyedik résztvevője a meglepetéspáros, a valóságshow-sztár Czene „Survivor” Adri és Hackl Szilvia lett.

A férfiaknál nem volt különösebb meglepetés: a fiatal új hullám képviselői, azaz a címvédő és ifjúsági olimpiai negyedik Hajós Artúr (nővéréhez hasonlóan elődöntőzik), aki Benkő Balázzsal, illetve Stréli Bence, aki pedig Oláh Botonddal indulva jutott egyenes ágon a négy közé, míg a vigaszági küzdelmeket a tavalyi ezüstérmes Takács Gergely és a francia Vincent Lacombe, valamint Rozgonyi Bálint és a 2015-ös bajnok Soós Izsák vette sikerrel.

 

STRANDRÖPLABDA OB, 1. FORDULÓ (CSEPEL)
FÉRFIAK
NŐK

A vasárnapi elődöntők programja, nők:
8:00 Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár)–Háfra Dominika, Szabó Dorottya (ÓSSC)
8:00 Hajós Aliz, Villám Lilla (SRSE)–Czene Adrienn (Gödöllői RC), Hackl Szilvia (MAFC)
Férfiak:
8:50 Benkő Balázs, Hajós Artúr (SRSE)–Rozgonyi Bálint, Soós Izsák (Pénzügyőr);
8:50 Oláh Botond, Stréli Bence (SRSE)–Vincent Lacombe, Takács Gergely (Pénzügyőr)
11:30 Női döntő  (M4Sport)
12:30 Férfi döntő (M4Sport)
14:30 Női bronzmérkőzés
15:30 férfi bronzmérkőzés