Strandröplabda ob: már a selejtezőben is csillaghullás volt

Pénteken a selejtezőkkel és a fiúk U14-es bajnoki fordulójával megkezdődött az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság első fordulója.

 

Szerencsére az egész heti esőzés után pénteken remek időjárási körülmények között zajlottak a találkozók.

A nőknél már a verseny ezen korai szakaszában óriási csillaghullás volt, hiszen nem tudtak a főtáblára kerülni a tavalyi U18-as bajnokok, a Vasvári testvérek, miután balszerencséjükre a két évvel ezelőtti ezüstérmes, de a tavalyi nyarat kihagyó Tóth Eszterrel és a korábbi ob-negyedik Antal Anettel kerültek szembe.

A korábbi korosztályos bajnokok közül ugyancsak Tóthék búcsúztatták Petréd Imolát és Szabó Zsófiát, míg a Kemenczei ikrek a tavalyi U22-es bajnok Hajós Alizzal és Villám Lillával szemben maradtak alul a döntő játszmában. A másik két főtáblás helyet Chován Ágnes és a kétszeres ob-ötödik Nagy Kitti, valamint a tavalyi ob-n ugyancsak a 16-os döntőbe jutó Vercseg Zsuzsanna, valamint Papp Zita szerezte meg.

A férfiaknál az U21-es világbajnokságra készülő Solti Péter és Jamil Ghazal harcolta ki a főtáblára kerülést, csakúgy, mint a TFSE teremcsapatának vezetőedzője, Molnár István, aki ezúttal Kiss Nicholas oldalán lépett homokra. A legnehezebb útja a tavaly negyedik Berkes Zoltánnak, illetve új párjának Tóth Dánielnek volt, akik előbb a Kocsondi/Tordai, majd a főtáblára kerülésért a Filius/Bitó párosok ellen is csak a döntő szettben tudták kiharcolni a győzelmet. A negyedik hely az Oláh Gergely/Papp Mátyás duónak jutott, ők várhatják majd a szombati küzdelmeket is.

Utóbbiak éppen az első helyen kiemelt Hajós Artúr/Benkő Balázs kettős ellen vívják első főtáblás meccsüket, Berkesék a tavalyi ezüstérmes Takács Gergely és új párja, Vincent Lacombe, Molnárék a Soós/Rozgonyi, Soltiék pedig Oláh Botonddal és Stréli Bencével kezdenek.

A lányoknál is kemény meccsek lesznek mindjárt éhgyomorra, hiszen a bajnoki címvédő Lutter/Szombathelyi kettős találkozik Antal Anettel és Tóth Eszterrel, az ezüstérmes Háfra/Szabó kettős pedig Hajóssal és Villámmal. Chovánék a tavalyi nyíregyházi fordulón bronzérmes Katona/Sákovics, Vercsegék pedig a tavalyi U20-as bajnok Orbán Orsi és az U22-es aranyérmes Faragó Anna ellen kezdenek.

Ami pedig a fiúk U14-es versenyét illeti, ott a Strandröplabdázásért SE két játékosa, Veress Ákos és Tari Bence diadalmaskodott, úgy, hogy még játszmát sem veszítettek a nap folyamán. A döntőben a Pénzügyőr párosát, Zeitler Mihályt és Zrupkó Várady Ádámot győzték le 21:14-re és 21:13-ra. A bronzmeccsen a mohácsiak kettőse, Dárdai Benedek és Fröhling Ábellel győzedelmeskedett a dunaújvárosi Téglás Csaba és Pász Olivér ellen.

A felnőtt főtábla küzdelmei szombat reggel 8:30-kor kezdődnek majd Csepelen, a Szabadkikötő SE sporttelepén. A centerpálya mérkőzéseit a tervek szerint az m4sport.hu honlapon lehet majd megtekinteni, míg a vasárnapi döntőket az M4 Sport televízió közvetíti.

A versenynap eredményei és a további program az alábbi linken:
2019_CSEPEL_LEBONYOLÍTÁS_Q

A szombati mérkőzések eredményeit itt láthatják a leggyorsabban:
NŐK
FÉRFIAK