Megint van magyar a bibionei főtáblán

Megkezdődött az olaszországi Bibionéban a hagyományos tavaszi Beachvolley Marathon, amelyen most is jónéhány magyar strandröplabdázó képviselte színeinket, s az egyik páros fel is jutott a szombati 32-es táblára.

 

A férfiak mezőnyében nagyjából 450, a nőknél 250 páros állt homokra, s az első napon a 32-es táblák küzdelmeit rendezték meg. A magyar színeket 8 férfi és 5 női páros – az előző versenyekhez képest ez azért szerényebb létszám – képviselte, ráadásul a tavaly őszi versennyel ellentétben most sem a bajnok Lutter/Szombathelyi, sem pedig az ezüstérmes Háfra/Szabó kettős nem indult. Előbbi kettős ősszel itt a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

Azonban egy női párosunknak így is sikerült a szombati, 32-es főtáblára beverekednie magát, mégpedig a tavaly ob-n negyedik Dénesi Brigittának és Győri Panninak, akiknek a mostani gyakorlatilag a búcsúversenyük együtt, hiszen előbbi Tóth Eszterrel, utóbbi Harmat Borbálával indul majd az országos bajnokságon.

A Gödöllői RC párosa négy győztes találkozó után a tábladöntőben szenvedett vereséget a World Tour-versenyeken vitézkedő szlovén Lovsin testvérektől, de ezzel is bejutottak a szombati főtáblára. Az ugyancsak GRC-s Czene Adrienn és Horváth Zita a saját ágán az ötödik helyen végzett, így holnap az ezüstcsoportban folytatják a küzdelmeket.