OIB: békéscsabai, felsővárosi, kecskeméti és szolnoki csoportgyőzelem

A csoportmérkőzésekkel Békéscsabán megkezdődött a Torma Ágnes leány és a dr. Tarnawa Ferdinánd fiú U19-es ifjúsági bajnokság. Előbbieknél a házigazda békéscsabaiak és a Felsőváros, míg utóbbiaknál a kecskemétiek és a szolnokiak nyerték meg csoportjukat, s jutottak így már az elődöntőbe.

 

A lányoknál az A-csoportban a juniorbajnok UTE a felnőttbajnok Vasas ellen kezdett, s mindkét csapatban több olyan játékos is szerepelt, aki tagja volt az aranyérmes gárdának. A lilák végül szettveszteség nélkül nyerték az amúgy szoros meccset, viszont utána 3:1-re kikaptak a székesfehérváriaktól, amelynek csapata az NB II-ből most feljutó gárdára épült. A harmadik meccsen ugyan a Vasas jól tartotta magát, de végül csak egy játszmagyőzelemre futotta erejükből, így nem lett körbeverés, és a Felsőváros nyerte meg a csoportot.

A B-csoportban előbb a Gödöllő, majd a BRSE is 3:0-ra győzött a Nyíregyháza ellen, s ugyanez az eredmény született az esti zárómeccsen is, mégpedig a hazaiak javára. Egy hónapja, a juniorbajnokság elődöntőjében a Pest megyeiek győztek ugyanilyen arányban, ugyanezzel a kerettel, a csabaiaknál azonban akkor hiányzott Glemboczki Zóra. Ez viszont most csoportgyőzelmet ért a házigazdáknak.

A fiúknál dunaújvárosi házirangadóval indult a nap, amelyet az elsőcsapat nyert meg 3:0-ra, azt azonban akkor senki nem gondolta volna, hogy ez lesz az utolsó siker aznap a számukra, mert a Szolnok ezt követően mindkét gárdát legyőzte, igaz az első csapatot csak a döntő játszmában.

A másik csoport a kecskemétiek diadalmenetét hozta, akik az örök rivális kaposváriakat 3:1-re, a Felsővárost pedig 3:0-ra győzték le (a harmadik meccset a somogyiak nyerték, s lettek másodikak), azonban a Bács-Kiskun megyeiek szereplése nem csak Békéscsabán, hanem a Nyíregyházán, az Európa Ligára készülő válogatottnál is szemet szúrt, hiszen a kecskemétiek csapatkapitánya, Pesti Marcell vizsgáira hivatkozva nem vállalta a szereplést a bosnyákok ellen, az OIB-re viszont elutazott…

 

U19-ES BAJNOKSÁG, BÉKÉSCSABA
Lányok, A-csoport:
UTE – Vasas Óbuda 3:0
Felsővárosi Fésüs RAF – UTE 3:1
Felsővárosi Fésüs RAF – Vasas Óbuda 3:1
A csoport végeredménye: 1. Felsővárosi Fésüs RAF, 2. UTE, 3. Vasas Óbuda

B-csoport:
Gödöllő – Nyíregyháza 3:0
Linamar-BRSE – Nyíregyháza 3:0
Linamar-BRSE – Gödöllő 3:0
A csoport végeredménye: 1. Linamar-BRSE, 2. Gödöllő, 3. Nyíregyháza

Fiúk, A-csoport:
DSE RA 1. – DSE RA 2. 3:0
Szolnoki Sportcentrum – DSE RA 1. 3:2
Szolnoki Sportcentrum – DSE RA 2. 3:1
A csoport végeredménye: 1. Szolnoki Sportcentrum, 2. DSE RA 1., 3. DSE RA 2.

B-csoport:
Kecskemét – RÖAK-Fino 3:1
Kecskemét – Felsővárosi Fésüs RAF 3:0
RÖAK-Fino – Felsővárosi Fésüs RAF 3:0
A csoport végeredménye: 1. Kecskemét, 2. RÖAK-Fino, 3. Felsővárosi Fésüs RAF

A szombati program, lányok:
10:00 UTE – Nyíregyháza (negyeddöntő)
12:00 Gödöllő – Vasas Óbuda (negyeddöntő)
17:00 Linamar-BRSE – UTE/Nyíregyháza (elődöntő)
19:00 Felsővárosi Fésüs RAF – Gödöllő/Vasas Óbuda (elődöntő)
Fiúk:
10:00 DSE RA 1. – Felsővárosi Fésüs RAF (negyeddöntő)
12:00 RÖAK-Fino – DSE RA 2. (negyeddöntő)
17:00 Kecskemét – DSE RA 1./Felsővárosi Fésüs RAF (elődöntő)
19:00 Szolnoki Sportcentrum – RÖAK-Fino/DSE RA 2. (elődöntő)