Teljes olasz örömünnep a BL-döntőben

A férfiaknál és a nőknél is olasz sikerrel zárult a röplabda Bajnokok Ligája: szombat este a berlini döntőkben a Cucine Lube Civitanova, illetve Igor Gorgonzola Novara diadalmaskodott.

 

A nőknél ez mondjuk már a finálé előtt biztos volt, hiszen két olasz csapat jutott a fináléba. Ilyen, mármint hogy azonos nemzetbeli csapatok találkoztak, 2005 óta először fordult elő, ahogyan az olasz bajnoki döntőben, ezúttal is a Igor Gorgonzola Novara és az Imoco Volley Conegliano került szembe egymással, itt viszont előbbi diadalmaskodott. A Novara első ízben játszott BL-döntőt, csapatkapitányuk, a 40 éves Francesca Piccinini viszont már hetedszer hódította el a kupát pályafutása során.

A férfiaknál megismétlődött a tavalyi döntő, az előző négy kiírásban győztes orosz Zenit Kazanyt azonban letaszította a trónról Cucine Lube Civitanova, amely decemberben a klub-világbajnokság döntőjében is legyőzte riválisát. Ráadásul a várt nagy küzdelem is elmaradt, hiszen a rendre nagyjából tíz ponttal nyert mindig a szettet nyerő csapat. A legkisebb különbség az utolsó játszmában volt, de csak azért, mert a végén tíz mérkőzéslabdából ötöt hárított a Kazany, így is 25:19 lett a vége. Olasz csapat ezt megelőzően legutóbb a Trentino révén 2011-ben nyert BL-t, a Lube 2002-ben volt aranyérmes.

 

BAJNOKOK LIGÁJA, SZUPERDÖNTŐ, BERLIN
FÉRFIAK

Cucine Lube Civitanova (olasz)–Zenit Kazany (orosz) 3:1 (–16, 15, 12, 19)
NŐK
Igor Gorgonzola Novara (olasz)–Imoco Volley Conegliano (olasz) 3:1 (18, 17, –14, 22)