Szombaton szuperdöntő a Bajnokok Ligájában!

Rendhagyó módon, idén nem külön rendezik a Bajnokok Ligája négyes döntőit, hanem egy helyszínen, egy nap kerül sor mindkét nem fináléjára, amelyet szombaton a berlini Max Schmelling sportcsarnokban rendeznek.

 

Előbb 16 órakor a nők döntőjét rendezik meg, ahol két olasz csapat, az Igor Gorgonzola Novara és a hétvégén a bajnoki címet megszerző Imoco Volley Conegliano csap majd össze. A bajnokság fináléjában is éppen ez a két csapat mérkőzött egymással, s a párharcot 3–0-ra nyerte a Conegliano, amelynek játékosai a nagy ünneplésben egy igencsak merész fotót készítettek magukról. Ezek után el tudjuk képzelni, hogy mit vállalnának be a Bajnokok Ligája megnyerése esetén…

Három órával később a férfiak is megütköznek a BL-serlegért: itt szintén lesz egy olasz érdekelt, mégpedig a Cucine Lube Civitanova – amely a Coneglianóhoz hasonlóan ugyancsak a hétvégén szerezte meg a bajnoki címet –, ellenfele azonban az orosz Zenit Kazany lesz, amely viszont öt év után először veszítette el a bajnoki címet, s most nyilván a BL-sikerrel kárpótolnák magukat, amelyből egyébként a legutóbbi négyet ugyancsak ők nyerték. A két csapat legutóbb tavaly találkozott egymással, mégpedig a klubvilágbajnokságon, ott az olaszok meccslabdáról fordítottak, és győzték le az orosz csapatot.

A találkozókat a DIGI Sport (a női döntőt a 3-as, a férfit a kettes csatornájuk) közvetíti, akinek azonban nincs ilyenje, az az EuroVolley.TV fizetős honlapon tudja megtekinteni.

 

A Super Finals műsorfüzetét itt tekinthetik meg:

Super_Finals_Official_Brochure