Németh Szabolcs lesz a Fatum-Nyíregyháza másodedzője

A Fatum-Nyíregyháza facebook-oldalán jelent meg ma az alábbi hír: a 33 éves Németh Szabolcs, az ötszörös magyar bajnok, háromszoros kupagyőztes Vegyész VC Kazincbarcika ütője váltja a Fatum-Nyíregyháza másodedzői posztján Horváth Andrást.

 

– Miért döntöttél úgy,hogy felhagysz az aktív játékkal és az edzősködést választod?

– Három hete még bajnoki döntőt játszottam a Kazincbarcikával és egy nagyon sikeres szezon után hoztam meg egy nagyon jó döntést. Több éven keresztül “légióskodtam” Görögországban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában és Németországban, aztán itthon 1+1 éves szerződést kötöttem a Vegyésszel. Már érlelődött a döntés, hogy a következő szezonban a másik oldalon szeretném magam kipróbálni. Bár budapesti vagyok, de a feleségem nyíregyházi, így már több éve kötődöm a városhoz. A családom is nagyon hiányolt már engem – decemberben született meg a harmadik gyermekünk – és a Fatum-Nyíregyháza vezetőségétől is pont jókor jött a felkérés. Mivel az én és a klub elképzelései is hamar találkoztak, így elfogadtam az ajánlatot. Csapatjátékos vagyok, örülök, hogy egy ilyen remek együttes mellé állhatok. Szeretném az edzői pályafutásom során átadni azt a 25 éves röplabdás tapasztalatot, amit a pályán szereztem.

– Mit vársz a szezontól?

– A lányok igen magasra tették a lécet az elmúlt két szezonban, de én szeretek a “mélyvízbe” ugrani, szeretem az új és nehéz kihívásokat. Igyekszem majd
a stábbal együtt a lehető legtöbbet kihozni a csapatból. Az elmúlt évek alatt, az aktív pályafutásomban végig olyan edzőkkel dolgoztam, akiktől rengeteget tanulhattam, s
játékosként is próbáltam figyelni az edzői munkát, minél több tapasztalatot szerezni. A célok magasak, a felkészülési szezontól pedig elkezdődhet a bizonyítás. Reméljük, hogy sikerül a terveket teljesíteni, de addig is rengeteg feladatunk, munkák lesz.

 

Németh Szabolcs

Született: Budapest, 1986. 02. 14.
69-szeres magyar válogatott
Sokszoros Magyar Bajnok és Magyar Kupa-győztes

1993-ban kezdett röplabdázni az LRI Malév csapatában. Aztán 2004-ig a Dunaferr SE-ben játszott, majd a Kometa Kaposvárhoz igazolt, ahol a 2004/2005-ös szezonban első felnőtt magyar bajnokságát szerezte. Két bajnoki arany és két Magyar Kupa-győzelem után 2007-ben Olaszországban, az Avellino csapatában kezdte a légióskodást.Ezután játszott Ausztriában, Németországban, Romániában és Franciaországban. Nyert román bajnokságot és játszott Bajnokok Ligája meccseket is.