Óriási siker volt a szerdai Országos Manó Kupa

Május 1-én rendezték meg a Folyondár utcai sportközpontban a 2019-es Országos Manó Kupát (U10), amelyen összesen 99 csapat és több mint hétszáz gyermek vett részt, akik tizenkét pályán összesen 249 mérkőzést játszottak le.

 

Zsúfolásig tele volt a Folyondár utcai csarnok küzdő- és nézőtere is május 1-én, amikor az U10-es korosztály röplabdázói mutathatták meg tudásukat az Országos Manó Kupa keretein belül.

A tornát speciális szabályok szerint rendezték, ugyanis a mérkőzések nem pontra, hanem időre mentek (a pontokat nem is számolták). Egy találkozó 10 percig tartott, s két meccs között 5 perc volt a bemelegítési idő. Az időt egy nagy óra mérte, de az éppen nem játszó gyerekek mindig hangosan számolták vissza az utolsó másodperceket.

Összesen 99 csapat több mint hétszáz játékosa vett részt a „versenyen”, amelyen egy híján 250 mérkőzést rendeztek (azaz minden csapat öt mérkőzést játszott), s amelynek végén minden játékos aranyérmet és minden csapat oklevelet kapott. Az edzők és a szülők külön megköszönték az MRSZ munkatársainak az ötletet, hogy ebben a korosztályban még ne az eredmény hajszolása, hanem a játék öröme legyen a legfontosabb, amelyet egyébként a gyerekek is nagyon élveztek.

Ízelítőül egy videó:

Országos Manó Kupa 2019.99 csapat, kb. 500 gyermek😊 Hajrá, röplabda!!

Közzétette: Kristóf Horváth – 2019. május 1., szerda

Folytatás a hétvégén, Szegeden, az Országos Mini Bajnoksággal.