Heti program: férfi bajnokavatás hétfőn – vagy szerdán

Már tényleg csak néhány nap – egészen pontosan három – és befejeződik a 2018–2019-es röplabdabajnokság. Sok kérdés már így is lezárult, hiszen a nőknél eldőltek az 1-4. és a 11-14. helyek, és már az is ismert, hogy mely csapatok játszanak jövőre az Extraligában. A férfiaknál is megvan az 5-8. helyezett és a kieső, azonban a legfontosabb kérdésekre ott még választ várunk.

 

Ezekre már akár hétfő este is választ kaphatunk, amennyiben a bronzmérkőzésen a Fino legyőzi a Kecskemétet, a Kazincbarcika pedig a Pénzügyőr otthonában nyer, a férfiaknál is eldől a bajnoki cím és a bronzérem sorsa. Ha azonban nem, akkor szerdán kerül sor a mindent eldöntő ötödik összecsapásra.

Igazából ezen a két párharcon múlik, hogy hat, vagy nyolc (esetleg hét) találkozót rendeznek-e még a héten. Kedden a férfiaknál a 9. helyért vív meg a PEAC és a SZESE, emellett a női Extraliga-kvalifikációjának rangadóján fogadja a Jászberény a Kaposvárt, míg másnap a másik két találkozóra kerül sor.

Hogy melyik négy csapat játszik a következő idényben a legmagasabb osztályban, az már eldőlt, a kérdés inkább az, hogy melyik csapat végez az ötödik, még adott esetben nemzetközi kupaindulást érő pozícióban. Jelenleg a kaposváriak vezetnek, de ahhoz, hogy biztosan meg is tudják tartani ezt, Jászberényben is nyerniük kellene, mert ellenkező esetben az MTK egy balatonfüredi győzelemmel még megelőzheti őket. Szóval izgalom még maradt az utolsó hétre is.

 

HETI PROGRAM:
Április 29., hétfő
18:00 Fino Kaposvár – HÉP-Kecskemét (férfi Extraliga, a 3. helyért, 4. mérkőzés)
20:00 LV Sport Pénzügyőr – Vegyész RC-Kazincbarcika (férfi Extraliga-döntő, 4. mérkőzés)
Április 30., kedd
19:00 Jászberény – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga-kvalifikáció)
20:30 PTE-PEAC – SZESE-Győr (férfi NB I, 9. helyért, 3. mérkőzés)
Május 1., szerda
16:30 Budaörs – Hungast-Haladás (női Extraliga-kvalifikáció)
18:00 Szent Benedek-Balatonfüred – MTK (női Extraliga-kvalifikáció)
18:00 HÉP-Kecskemét – Fino Kaposvár (férfi Extraliga, a 3. helyért, 5. mérkőzés) – ha szükséges
19:00 Vegyész RC-Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga, döntő, 5. mérkőzés) – ha szükséges

 

MÁR KAPHATÓK A JEGYEK A RÖPLABDA EB-RE!

A 2019-es női röplabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire ITT vásárolhatnak jegyet! A magyar válogatott mindegyik találkozóját a Papp László Sportarénában játssza.